Masina cu frane mai mari decat jantele de Dacie. Compania producatoare a publicat acum primele informatii oficiale

Masina cu frane mai mari decat jantele de Dacie. Compania producatoare a publicat acum primele informatii oficiale
  • Dodge publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului Durango SRT Hellcat
  • Motorul V8 de 6.2 litri si 710 CP transforma masina americana in cel mai puternic SUV din lume
  • Pachetul disponibil cuprinde inclusiv un sistem de franare cu discuri de pana la 15.75 inch
Distribuie pe Facebook

Principala atractie? Motorizarea supraalimentate cu opt cilindri in V, de 710 CP si 874 Nm, evident.

Mult anticipata versiune Charger SRT Hellcat Redeye nu este nici pe departe singura masina prezentata de Dodge in cursul serii de ieri. Ba din contra: celebra companie americana cu sediul general in Michigan a mai anuntat, cu mai putin de 24 de ore in urma, inclusiv debutul primei variante Durango SRT Hellcat din toate timpurile si vremurile.

Pusa in miscare de o motorizare supraalimentata cu opt cilindri in V si capacitatea de 6.2 litri, care dezvolta undeva in jurul a 710 CP, aceasta detroneaza actualul Jeep Grand Cherokee Trackhawk din pozitia de cel mai puternic SUV al planetei. Performantele sunt insa similare, ambele creatii avand nevoie de 3.5 secunde pentru a rezolva ecuatia 0 - 96 km/h.

Dodge Durango SRT Hellcat

Dodge Durango SRT Hellcat

Seria asemanarilor continua cu viteza maxima de 180 mph (aproape 290 km/h), principala diferenta constand in timpul necesar parcurgerii sfertului de mila. Mai precis, noul Dodge Durango SRT Hellcat reuseste sa duca la bun sfarsit misiunea respectiva in 11 secunde si jumatate, fiind astfel cu doar 0.1 secunde mai rapid decat rivalul de concern.

In situatia in care mai era nevoie de o astfel de precizare, masina prezentata in cursul serii de ieri de celebra companie americana cu sediul general in Michigan se bucura in standard de o cutie automata si un sistem de tractiune integrala. Pe langa performantele exceptionale in linie dreapta, fisa tehnica mai cuprinde si o capacitate de tractare de aproape 3.950 kg.

Daca vine vorba, in schimb, despre departamentul estetic... ei bine, noul Dodge Durango SRT Hellcat se remarca numaidecat prin spoilerele fata si spate restilizate pentru un plus de agresivitate. Capota ventilata a motorului V8 si jantele uriase ce gazduiesc discuri de franare cu diametrul de pana la 15.75 inch completeaza in cele din urma meniul exterior.

Lista ingredientelor ce compun reteta interioara gazduieste inclusiv un volan multifunctional cu design in trei spite si padele pentru schimbarea treptelor de viteza. Nu lipsesc insa din peisaj nici scaunele fata cu suport lateral marit si multiple functii, vitezometrul gradat pana la o viteza de 200 mph (321 km/h) ori logo-urile specifice gamei Hellcat, evident.

Dodge Durango SRT Hellcat

Dodge Durango SRT Hellcat

Dodge Durango SRT Hellcat

Dodge Durango SRT Hellcat

Dodge Durango SRT Hellcat

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (64) Poze Dodge Durango SRT Hellcat
mai multe