Masina cu patru motoare si 2000 de cai. Compania producatoare a publicat noi fotografii oficiale

  • Lotus publica noi fotografii oficiale cu Evija
  • Electrica britanica vine cu patru motoare si 2000 de cai
  • Productia totala este limitata la 130 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Numai 130 de unitati vor fi oferite in total, fiecare disponibila in schimbul unei sume nete de 1.7 milioane de lire sterline.

Organizata chiar la mijlocul lunii trecute, editia din acest an a celebrului Concurs de Eleganta de la Pebble Beach a marcat debutul uneia dintre cele mai spectaculoase masini ale decadei actuale. Este vorba despre Lotus Evija, sportiva cu patru motoare electrice si o putere maxima de aproximativ 2000 de cai.

Cu o greutate care nu ar trebui sa depaseasca 1.680 de kilograme - datorata inclusiv sasiului monococ realizat din fibra de carbon, creatia britanicilor promite sa sprinteze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in mai putin de trei secunde.

Lotus Evija in Dubai

Tot mai putin de trei secunde ar trebui sa dureze si repriza 100 - 200 km/h, fisa tehnica... continuand cu timpul mai mic de patru secunde necesar realizarii acceleratiei de la 200 la 300 de kilometri pe ora. Potrivit oficialilor Lotus, sportiva Evija vine cu o viteza de top care depaseste pragul celor 340 km/h.

Echipata sau nu cu patru motoare si 2000 de cai putere, masina britanicilor este una complet electrica, astfel ca aspectul legat de autonomia totala nu ar trebui ignorat - drept pentru care precizam ca aceasta se ridica la 400 de kilometri.

De altfel, despre noul Lotus Evija mai trebuie precizat si ca are nevoie de doar 18 minute pentru o reincarcare completa, in timp ce un ciclu 0 - 80% dureaza undeva in jurul a 12 minute. Cu conditia ca sportiva sa fie alimentata la o statie cu capacitatea de 350kW, cea mai mare disponibila la momentul de fata.

Asa cum spuneam si anterior, productia masinii britanice nu va depasi 130 de unitati, costul unui astfel de exemplar pornind de la suma de 1.7 milioane de lire sterline - suma neta, care nu include niciun fel de taxa sau impozit local.

Lotus Evija in Dubai

Lotus Evija in Dubai

Lotus Evija in Dubai

Lotus Evija in Dubai

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Lotus Evija in Dubai
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 19 Septembrie 2019