Masina lui Mr. Bean s-a vandut cu $12 milioane, chiar daca a avut 2 accidente

Masina lui Mr. Bean s-a vandut cu $12 milioane, chiar daca a avut 2 accidente
  • Exemplarul vandut este unul de strada cu motorul standard
  • McLaren F1 era capabil sa atinga 390 km/h
  • In trecut, Atkinson a investit $2 milioane in reparatii
Distribuie pe Facebook

In anii '90 au fost produse putine automobile McLaren F1. Au fost realizat si de strada, dar si de circuit, iar celebrul actor Rowan Atkinson, aka. Mr. Bean, a castigat destul in toata cariera lui de "strambaturi" incat sa-si cumpere un F1 nou in 1996. Acum, masina are un nou posesor.

Asa cum va spuneam mai demult, masina lui Mr. Bean este de vanzare. Acum, se pare ca acest F1 care nou valora 640.000 de lire sterline, fiind cea mai scumpa masina de pe piata la acea vreme, si-a gasit un nou proprietar. Acesta a cumparat-o de la un dealer specializat pe automobile exotice, nu la o licitatie, unde actorul a lasat-o spre vanzare. Noul conducator a platit o suma destul de... piperata pentru cea mai rapida masina de serie din lume pana la aparitia Veyronului: in jur de 12.000.000 de dolari.

Fiind produse doar 100 de astfel de supercaruri, pretul fiecarui exemplar care iese pe piata este urias. Inainte de aceasta masina, se vanduse un exemplar de culoare alba la Pebble Beach, pentru suma de 14 milioane de dolari. Iata ca acum, un alt pasionat dornic de o investitie sigura, a cumparat masina actorului care ne-a marcat copilaria. Aceasta este una de strada, cu celebrul motor V12 aspirat de 627 cp care ii permiteau sa atinga aproape 390 km/h.

In ciuda sumei uriase de $12 milioane, Rowan Atkinson nu se va pricopsi cu tot banetul. Si asta pentru ca masina a suferit in trecut doua accidente care i-au scos din buzunar nu mai putin de 1,7 milioane de lire, adica vreo $2 milioane. Mai scadem comisionul dealerului care i-a perfectat tranzactia si asigurarile platite an de an, dar si intretinerea si carburantul pentru cele 41.000 de mile pe care le avea la bord masina in momentul vanzarii, si ne dam seama ca, de fapt, actorul... nu a castigat mare lucru.

De fapt, daca ne gandim ca suma platita pe masina noua in anul 1996 era echivalenta cu cea incasata, putem spune ca Atkinson nu a castigat nimic. Dar plimbarea in toti acesti ani cu una din cele mai tari, mai frumoase si performante masini din toate timpurile, singurul hipercar cu 3 locuri si volan central, a meritat toate investitiile. Cu siguranta i-a parut rau cand a vandut-o... Noi nu am fi dat-o.

Distribuie pe Facebook
mai multe