Masina pe care PORSCHE nu a aratat-o niciodata publicului. Pana acum

Masina pe care PORSCHE nu a aratat-o niciodata publicului. Pana acum
  • Construita la comanda lui Ferdinand Piech
  • Inspirata de 550 Little Bastard al lui James Dean
  • Nu a fost aratata niciodata publicului
Distribuie pe Facebook

Numele sau este 55One "The Little Bastard" si este o masina unicat pe care nemtii de la Porsche nu au aratat-o vreodata publicului. Aceasta ar fi fost construita special la ordinele lui Ferdinand Piech.

James Dean a fost unul dintre barbatii fatali ai anilor '50, un actor care si-a incercat norocul si in motorsport. Mai exact, Dean a debutat "pe pista" in 1955, dupa ce a filmat East of Eden, si a vrut chiar sa participe la Indianapolis 500.

Din pacate, in acelasi an a fost nevoit sa-si suspende activitatea pe circuit, la insistentele celor de la Warner Brothers. Numai ca asta nu a fost de ajuns pentru a-l oprit pe tanarul Dean de la a conduce rapid.

Porsche 55One The Little Bastard

Dupa ce si-a schimbat modelul Porsche Speedster cu un 550 Spyder - pe care l-a botezat Little Bastard - Dean s-a inscris la cursa Salinas Road Race. Pe drum, insa, a decedat in urma unui accident auto. Avea 24 de ani.

Nemtii de la Porsche nu l-au uitat. Mai exact, fostul presedinte al brand-ului, Ferdinand Piech, care in urma cu ceva ani a vrut in portofoliu o masina care sa-l omagieze pe James Dean. Este vorba despre cea pe care o poti admira in imaginile alaturate.

Numele sau este Porsche 55One "The Little Bastard" si nu a fost prezentata niciodata publicului. Cel care a pus acum imaginile pe internet este chiar unul dintre cei care au lucrat la ea si anume Walter De Silva.

Porsche 55One The Little Bastard

Masina este asadar inspirata de 550-ul in care James Dean si-a gasit sfarsitul si este chiar vopsita in aceeasi nuanta. De Silva nu a oferit mai multe informatii despre acest exemplar unicat insa pare a fi un Porsche Boxster la baza.

Motorul este, fara indoiala, pozitionat central iar puterea este livrata puntii spate prin intermediul unei transmisii manuale.

Porsche 55One The Little Bastard

Cat despre intrarea lui 55One in productie, din cate se pare acest lucru nu s-a intamplat dintr-un motiv simplu: Porsche a ales sa lanseze un SUV de dimensiuni mai mici decat Cayenne - aici ne referim la Macan - asa ca 55One "The Little Bastard" a fost dat la o parte.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 5 Ianuarie 2021