Masina zilei: Koenigsegg CCXR Special Edition

Masina zilei: Koenigsegg CCXR Special Edition
Un Koenigsegg CCXR este uan dintre putinele masini care ii sufla in ceafa lui Bugatti Veyron. Insa un CCXR Special Edition este cu atat mai rar si exclusivist, cu cat este mai puternic. Avand ceva mai multi caluti sub capota decat Veyron, nu-i de mirare ca aceasta masina atinge 417 km/h.
Distribuie pe Facebook

Suedezii au cu ce sa se mandreasca: Koenigsegg CCXR Special Edition. Este o masina iesita din orice tipare, un bolid nebunesc, exclusivist si foarte rapid. Nu numai ca este o bestie pe roti care alearga umar la umar cu Bugatti Veyron, dar este si una dintre cele mai prietenoase cu mediul inconjurator: aceasta masina merge cu bioetanol E85.

Masina zilei: Koenigsegg CCXR Special Edition

Puterea lui CCXR Special Edition este de 1018 cp si are un cuplu de 1060 Nm. Cu o asa putere, performante care te lasa cu gura cascata sunt normale: 2.9 secunde pana la 100 km/h si o viteza de top de 417 km/h. Motorul este un V8 de 4.7 litri supra-alimentat de doua compresoare gigantice Rotrex ce produc 1.5 bari presiune.

Masina zilei: Koenigsegg CCXR Special Edition

Aceasta editie speciala de CCXR a fost fabricata in doar 14 exemplare, la pretul de numai 1.5 milioane de Euro fiecare. Cu un asemenea pret, este normal ca acest Koenigsegg CCXR Special Edition sa fie una dintre cele mai rapide masini de pe planeta, chiar daca are tractiunea doar pe spate si are un comportament mai "naravas" decat un Veyron. Adica, este o masina mai pentru... soferi. Aaaa! Si in varianta asta, are si un eleron serios, gata s-o tina pe asfalt, nu ca mai-micul CCX, care suferea de o pierdere a controlului asupra dosului, de nedescris. Asadar, face toti banii!


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Masina zilei: Koenigsegg CCXR Special Edition
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 14 Decembrie 2010