Masinile secrete din depozitul Muzeului Porsche

Masinile secrete din depozitul Muzeului Porsche
  • Intrarea in depozit este interzia publicului
  • Aici sunt adapostite concepte, prototipuri si masini din motorsport
  • Majoritatea sunt in stare de functionare, cu reviziile la zi
Distribuie pe Facebook

Undeva, pe o strada oarecare din Stuttgart, este un depozit gri, fara insemne, ce nu atrage nicio atentie. In interiorul sau de peste 30.000 de metri patrati se ascund insa cele mai tari si mai rare modele Porsche fabricate vreodata. Pentru ca aici este depozitul Muzeului Porsche, aflat la vreo 10 minute distanta.

Muzeul Porsche din Stuttgart numara 518 exemplare ce sunt expuse in muzeul deschis publicului larg. Insa, din lipsa de spatiu, numai 85 de masini pot fi expuse in acelasi timp pentru a fi admirate de cei 500.000 de vizitatori care calca pragul muzeului anual. Asadar, restul de automobile sunt fie la diferite evenimente din intreaga lume, fie in acest depozit care adaposteste astazi 336 de autoturisme cu o valoare inestimabila.

Masini Porsche

In depozit sunt ascunse de ochii curiosilor masini din cele mai rare. Modele care au castigat cursa Le Mans GT1, masini de Dakar sau raliu Rothmans 959, Porsche 986 Boxster, modele 924 puse pe elevatoare cate 3, un model 934 portocaliu, un model din filmul animat Cars, 911 Turbo, masini din WWII de armata, masini de raliu, de anduranta, celebrele modele din echipa Martini si asa mai departe. Cu adevarat, o comoara cu multe exemplare rare, unicat, ale caror valoare nu poate fi stabilita in bani.

Masini PorscheMasini PorscheMasini Porsche

Printre cele mai interesante modele insa se numara conceptele. Un concept din 1988, un model 989 cu 4 portiere argintiu si un concept 996 tot cu 4 usi, ambele reprezentand doua incercari esuate de a face un model sportiv de tip limuzina. Se pare ca modelul actual Panamera a avut niste rude indepartate la care s-a lucrat, inainte de existenta produsului finit de serie.

Masini Porsche

Masini Porsche

Un alt exemplar rar si incredibil de scump este exemplarul original 959 Grupa B Concept dezvaluit la Salonul Auto de la Frankfurt in 1983. Acesta este nitel mai diferit fata de varianta de serie care a facut istorie in lumea Supercarurilor, adica nu are aerisirile din fata rotilor fata si nici prizele de aer pentru motor din spatele portierelor. Chiar si asa, 30 de ani mai tarziu, acest exemplar pare ca scos din cutie.

Masini PorscheConceptul Porsche 959 Grupa B

Ascuns sub o prelata, la fel ca multe alte exemplare rare, zace si un prototip realizat dintr-un 993 si un 959. De fapt era o masina prototip cu motor V8, primul si unicul Porsche 911 cu motor V8 fabricat vreodata. Avea sub capota spate un propulsor de pe Audi V8 cu o capacitate de 3.6 litri si cu o putere de aproximativ 250 cp.

Masini PorscheMasini PorscheMasini Porsche

Automobile care au facut istorie, care au trecut primele linia de finish si care au fost produse intr-un singur exemplar. Adica cam tot ce si-ar dori orice pasionat Porsche. Insa aceste exemplare sunt atat de valoroase incat niciun seic de prin Orientul Mijlociu nu si le poate permite. Si, daca avem noroc, le-am putea admira si noi Live, daca am vizita muzeul din Stuttgart. Dar ar trebui sa ne intoarcem iar si iar, pentru ca toate cele 518 masini de colectie sa ne treaca prin fata ochilor...

Masini Porsche

Masini Porsche

Masini Porsche

Masini Porsche

Masini Porsche

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (37) Poze Masini Porsche
mai multe