McLaren anunta pretul si performantele noului 650S

McLaren anunta pretul si performantele noului 650S
  • McLaren a anunta astazi performantele noului 650S
  • Modelul accelereaza de la 0 la 200 km/h in 8.4 secunde
  • Viteza maxima este de 333 kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Este oficial. Cel mai nou supercar al britanicilor de la McLaren are nevoie de numai trei secunde pentru a accelera de la 0 la 100 kilometri pe ora. Iar asta-i doar inceputul!

Urmand a debuta in premiera mondiala la inceputul lunii viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, noul McLaren 650S ascunde sub capota acelasi V8 twin-turbo ce propulseaza si modelul MP4-12C, unitatea de 3.8 litri fiind insa modificata pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 650 cai putere si 678 Newton-Metri.

McLaren 650

Drept urmare, primii 100 km/h pe ora vin acum dupa doar trei secunde, in timp ce pentru rezolvarea ecuatiei 0 - 200 km/h este nevoie de circa 8.4 secunde - supercarul britanic fiind astfel cu pana la o secunda mai rapid comparativ cu legendarul F1. Si asta-i doar inceputul! Nu de alta, dar noul McLaren 650S mai impresioneaza si prin timpul de 10.5 secunde obtinut pe sfertul de mila, dar si prin viteza maxima de aproximativ 333 de kilometri pe ora.

Pentru cei ingrijorati de consumul de carburant, oficialii britanici promite ca fantasticul lor automobil de inalta performanta poate parcurge clasica distanta de 100 de kilometri cu ajutorul a nici mai mult, nici mai putin de... 11.7 litri de benzina. In ceea ce priveste emisiile de dioxid de carbon, acestea se situeaza in jurul valorii de 275 grame per kilometru, noul McLaren 650 numarandu-se astfel printre cele mai eficiente supercaruri ale planetei.

McLaren 650

Acum ramane de vazut daca ultimul automobil de inalta performanta al companiei britanice va reusi sa se impuna si la categoria "aspect estetic", noul McLaren 650 reusind sa starneasca deja numeroase controverse "datorita" partii sale frontale, ce preia mult prea multe elemente vizuale de la nava amiral P1. Asta in timp ce partea sa posterioara este complet neschimbata comparativ cu modelul MP4-12C.

Si totusi, in cazul in care aceste mici "inconveniente" nu te deranjeaza, atunci afla ca pentru a te bucura de impresionantele cifre si valori cu care se poate lauda noul McLaren 650 va fi nevoie sa scoti din buzunar o suma de 195.250 de lire sterline pentru versiunea Coupe, pe cand varianta varianta Spider porneste de la 215.250 lire sterline.

McLaren 650

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 28 Februarie 2014