McLaren il omagiaza pe James Hunt cu o editie speciala a P1-ului GTR

McLaren il omagiaza pe James Hunt cu o editie speciala a P1-ului GTR
  • McLaren va prezenta la Goodwood Festival Of Speed o versiunea speciala a P1-ului GTR, dedicata lui James Hunt
  • Masina va fi vopsita in negru iar dungile rosii, galbene si negre vor face trimitere la casca pilotului britanic
  • Tot in acest an, McLaren va aduce la Goodwood si o versiune de strada a P1-ului GTR dar si modele precum M8D, M15 si MP4-2C.
Distribuie pe Facebook

McLaren va prezenta in cadrul Goodwood Festival of Speed o versiune speciala a P1-ului GTR, ca un omagiu adus pilotului care le-a adus trofeul suprem al Formulei 1 in anul 1976, James Hunt.

An de an, la celebrul Goodwood Festival of Speed constructorii mondiali de automobile aduc ce au mai bun in meniu. Anul acesta este randul celor de la McLaren care vor aduce in fata publicului, pe langa aceasta versiune speciala a hybridului P1, mai multe masini care au facut la vremea lor istorie.

Toata lumea a vazut filmul Rush (daca nu, ar trebui sa o faca), drama biografica a doi piloti, pe cat de buni, pe atat de controversati: James Hunt si Niki Lauda. Mai multe despre film nu va spunem, in caz ca nu l-ati vizionat inca.

Cel dintai a fost omul care a castigat sezonul de Formula 1 din anul 1976 aducandu-le celor de la McLaren trofeul mult ravnit. Pe el a hotarat constructorul britanic de automobile sa-l omagieze la acest eveniment exclusivist. Si cum altfel decat printr-un model special al unei masini construite de ei?

In acest sens, McLaren va veni la Goodwood cu un P1 GTR, "pictat" in negru si avand desenate dungi rosii, galbene si albastre, facand trimitere la casca britanicului cunoscut, mai ales, pentru comportamentul sau foarte diferit in comparatie cu ceilalti piloti din Marele Circ.

Tot in cadrul acestui eveniment, McLaren a anuntat ca va aduce si o versiune de strada a P1-ului GTR, modificata de Lanzante. Cu aceasta, ei vor incerca sa doboare recordul pentru masinile de strada, de 47.9 secunde, inregistrat neoficial de BAC Mono.

In acest an, constructorul englez celebreaza 50 de ani de cand a intrat in Formula 1 si in seriile Can-Am, a 100-a cursa in Indy 500 si 30 de ani de cand Alain Prost a castigat al doilea sau titlu la Formula 1. Pentru a puncta aceste evenimente cruciale din istoria sa, McLaren ii va da publicului ocazia sa vada masini precum M8D, M15 sau MP4-2C, atacand traseul de la Goodwood.

Masinile speciale McLaren aduse la Goodwood Festival of SpeedMasinile speciale McLaren aduse la Goodwood Festival of SpeedMasinile speciale McLaren aduse la Goodwood Festival of Speed

Distribuie pe Facebook
mai multe