McLaren pregateste versiunea Spider a noului MP4-12C

McLaren pregateste versiunea Spider a noului MP4-12C
Conform ultimelor zvonuri sosite direct din Marea Britanie, recent-lansatul McLaren MP4-12C este pe cale sa primeasca si o versiune Spider. Informatiile oficiale sunt limitate la acest moment, insa noul model ar putea fi lansat chiar in toamna acestui an. Sau, cu putin noroc, chiar mai devreme de atat.
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit in premiera mondiala in toamna acestui an, in cadrul celei de-a 64-a editii a Salonului Auto de la Frankfurt, italianul Ferrari 458 Spider este pe cale sa se aleaga cu o concurenta serioasa venita de pe taramul Marii Britanii. Mai exact, conform ultimelor zvonuri, inginerii McLaren lucreaza din greu la dezvoltarea unei versiuni a recent-lansatului MP4-12C, care va debuta cel mai tarziu in toamna acestui an.

Din pacate, detaliile oficiale lipsesc cu desavarsire la acest moment, insa este extrem de clar ca viitorul McLaren MP4-12C Spider va ascunde sub capota acelasi propulsor precum versiunea coupe - adica un magnific V8 de 3.8 litri care, cu ajutorul a doua turbine uriase, livreaza celui aflat la volan nu mai putin de 600 cai putere si 600 Newton-Metri.

In ceea ce priveste tipul acoperisului retractabil, exista unele voci care sustin ca noul supercar al constructorului britanic va beneficia de un hard top din fibra de carbon, plafonul urmand a se retrage intr-un compartiment special pozitionat intre pasageri si motor. Intr-o alta ordine de idei, viitorul McLaren MP4-12C Spider se va bucura cel mai probabil de un sistem retractabil similar celui prezent pe Ferrari 458 Spider, cu mentiunea ca aluminiul regasit in cazul supercarului italian va fi inlocuit de fibra de carbon.

Pe langa versiunea Spider a recent-lansatului MP4-12C, cei de la McLaren pregatesc si succesorul deja-legendarului F1. Primele informatii cu privire la acest proiect ar trebui sa invadeze internetul imediat dupa Geneva Motor Show 2012.

Distribuie pe Facebook
mai multe