McLaren sarbatoreste 50 de ani de Formula 1 cu 570S Coupe inspirata din prima lor masina de curse

McLaren sarbatoreste 50 de ani de Formula 1 cu 570S Coupe inspirata din prima lor masina de curse
  • McLaren sarbatoreste 50 de ani de Formula 1 cu o varianta speciala a 570S-ului Coupe
  • Versiunea a fost inspirata din primul monopost McLaren, denumit M2B
  • Masina a fost vopsita in alb, iar o dunga verde cu margini gri centreaza caroseria
Distribuie pe Facebook

La celebrarea a 50 de ani de cand constructorul englez a intrat in Formula 1, McLaren a lansat o versiune a modelului 570S Coupe inspirata din primul lor monopost cunoscut sub numele M2B.

Bruce McLaren, fondatorul companiei cu acelasi nume, a inceput ca pilot de teste pentru echipa de Formula 1 Cooper. Dupa niste neintelegeri cu fosta echipa, acesta a decis sa porneasca pe propriul drum.

Echipa McLaren si-a facut debutul in Formula 1 cu ocazia Marelui Premiu de la Monaco in 1966. Bruce a pilotat masina M2B creata de Robin Herd, dar nu a rezistat decat 9 tururi, australianul fiind nevoit sa abandoneze din cauza unei scurgeri de ulei.

In acele vremuri Herd era considerat un geniu, el participand dealtfel si la crearea avionului supersonic Concorde, iar toata experienta din aeronautica a aplicat-o si acestei M2B. Spre exemplu, structura masinii era fabricata din Mallite, un material produs din lemn balsa pus intre doua placi de aluminiu. Acelasi material putea fi gasit si in panourile de bord ale Concorde-ului.

Partea mai putin buna a masinii era motorul de 3 litri de pe Ford-ul care participa la legendara cursa Indianapolis 500, care era mai putin puternic si fiabil.

Desi nu a fost un mare hit, masina a reprezentat inceputul uneia dintre cele mai vechi echipe in Marele Circ.

De aceea, McLaren a decis sa o celebreze cu aceasta versiune speciala a 570S-ului Coupe. Masina, la fel ca si monopostul, a fost vopsita in alb, iar o dunga verde cu margini gri a fost centrata pe caroserie.

Chiar si stock, motorul V8 de 3.8 litri si 562 de cai putere al 570S-ului este de doua ori mai puternic decat cel al M2B-ului original, dar, trebuie luat in considerare si faptul ca acum sunt alte timpuri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 3 Iunie 2016