Mercedes CLS63 AMG primeste pana la 585 CP si 800 Nm, plus tractiune integrala

Mercedes CLS63 AMG primeste pana la 585 CP si 800 Nm, plus tractiune integrala
Versiunea imbunatatita a modelului Mercedes E63 AMG nu reprezinta singura surpriza pregatita de inginerii din Affalterbach pentru NAIAS 2013. Tot la Salonul Auto de la Detroit, devoratorii de automobile de inalta performanta vor putea admirea si cea mai noua varianta a modelului Mercedes CLS63 AMG, care propune pana la 585 cai putere si 800 Newton-Metri, plus un sistem de tractiune integrala AMG 4MATIC.
Distribuie pe Facebook

Bucurandu-se de aceleasi 'plusuri' tehnice precum versiunea imbunatatita a modelului E63 AMG, noul Mercedes CLS63 AMG ascunde sub capota un propulsor V8 twin-turbo de 5.5 litri, numai bun pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 557 cai putere si 720 Newton-Metri. Astfel, in cazul in care se opteaza pentru un sistem de tractiune spate, primii 100 km/h vin dupa numai 4.2 secunde, acceleratia de la 0 la 100 km/h coborand insa pana la pragul celor 3.7 secunde atunci cand clientul bifeaza prezenta sistemului de tractiune integrala 4Matic.

Mercedes CLS63 AMG 4MATIC S-Model

Acesta este insa doar inceputul. Pentru cei care viseaza la un maximum de performanta, compania din Affalterbach arunca in batalie si un S-Model (la fel ca in cazul noului Mercedes E63 AMG, de altfel), capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 3.6 secunde, o valoarea similara celei pe care o promite extremul Mercedes SLS AMG Black Series. Secretul din spatele acestei realizari? Ei bine, propulsorul V8 twin-turbo aflat la datorie produce acum pana la 585 cai putere si 800 Newton-Metri, in timp ce sistemul de tractiune 4Matic face parte din meniul standard.

Mercedes CLS63 AMG 4MATIC S-Model

In rest, aspectul estetic ramane la fel de incitant (si) in continuare, singurele modificari de acest gen constand in mici retusuri la nivelul kitului aerodinamic, plus numeroase noi optiuni atat interioare, cat si exterioare.

Mercedes CLS63 AMG 4MATIC S-Model

Versiunea imbunatatita a modelului Mercedes CLS63 AMG va fi disponibila la vanzare incepand cu luna aprilie a acestui an, atunci cand va incepe comercializarea variantei cu tractiune spate. Exemplarele cu tractiune integrala, inclusiv acel impresionant S-Model, vor sosi in showroom-uri ceva mai tarziu, si anume in iunie 2013.

Mercedes CLS63 AMG 4MATIC S-Model

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Mercedes CLS63 AMG 4MATIC S-Model
mai multe