Noul Mercedes E63 AMG: Pana la 585 cai putere, 0 - 100 km/h in 3.6 secunde

Noul Mercedes E63 AMG: Pana la 585 cai putere, 0 - 100 km/h in 3.6 secunde
Pana la 585 cai putere si 800 Newton-Metri. Capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in numai 3.6 secunde (in versiunea de top). Disponibil atat cu tractiune spate, cat si cu sistem de tractiune integrala. Nu, nu vorbim chiar de un model sport prin definitie, ci mai degraba de o 'simpla' limuzina care poate gazdui confortabil pana la cinci pasageri. Vorbim mai exact de ultima generatie a germanului Mercedes E63 AMG.
Distribuie pe Facebook

Urmand a debuta in premiera mondiala la inceputul saptamanii viitoare, atunci cand Salonul Auto de la Detroit isi va deschide larg portile, ultima generatie a modelului Mercedes E63 AMG impresioneaza in special datorita aspectului sau dramatic stilizat, capabil sa se faca remarcat inca de la prima aparitie.

Noul Mercedes E63 AMG

Mai exact, avem o grila a radiatorului inzestrata cu doua lamele dispuse orizontal, prize de aer uriase atent sculptate in interiorului spoilerului fata, prelungiri pentru pragurile laterale, plus un difuzor de aer de dimensiuni generoase atasat spoilerului spate restilizat. De asemenea, in functie de versiunea de caroserie surprinsa, privirile celor din jur urmeaza a zbura si catre eleronul subtil pentru portbagaj / plafon, lista cu picanterii vizuale continuand - de-aceasta data fara a tine cont de varianta de caroserie, cu jantele de pana la 19 inci si interiorul intesat cu tot felul de elemente sinonime cu sportivitatea absoluta.

Noul Mercedes E63 AMG

Lasand insa in urma departamentul estetic, avem in fata o adevarata ploaie cu surprize pe plan tehnic. Mai exact, pentru prima oara in istorie, automobilul de inalta performanta (de clasa mare) al constructorului din Stuttgart poate fi comandat atat intr-o versiune cu tractiune spate, cat si intr-o varianta cu tractiune integrala. De asemenea, avem si doua modele diferite ca nivel de putere, ambele insa inzestrate cu un tren de propulsie format din arhicunoscutele ingrediente 'motor V8 biturbo de 5.5 litri' si 'cutie AMG SPEEDSHIFT MCT cu sapte rapoarte'.

Noul Mercedes E63 AMG

Avem, pentru inceput, versiunea standard, echipata cu 557 cai putere si 720 Newton-Metri, ce promite o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4.2 secunde si un consum de carburant de sub zece litri la suta de kilometri (9.8 l / 100 km, mai exact). Urmeaza aceeasi varianta standard de 557 CP si 720 Nm, dar care multumita sistemului de tractiune integrala 4Matic reuseste sa accelereze de la 0 la 100 km/h in numai 3.7 secunde. In cele din urma, versiunea de top este reprezentata de proaspat-introdusul S-Model, despre care se spune ca este unul dintre cele mai impresionante automobil cu patru usi din lume.

Noul Mercedes E63 AMGNoul Mercedes E63 AMG

Motivele? Pana la 585 cai putere si 800 Newton-Metri, tractiune integrala in standard si acceleratie de la 0 la 100 km/h in nici mai mult, nici mai putin de... 3.6 secunde - un timp asemanator recent-lansatului Mercedes SLS AMG Black Series, daca vrei. In ceea ce priveste viteza maxima, in toate cele trei dintre cazuri se poate vorbi de o limitare la pragul celor 250 kilometri pe ora.

Noul Mercedes E63 AMG

Asadar, acestea fiind spuse, nu mai ramane decat un singur lucru de precizat: noul Mercedes E63 AMG va sosi la vanzare atat in luna aprilie (modelul RWD), cat si in luna iunie a acestui an (modelele AWD).

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (29) Poze Noul Mercedes E63 AMG
mai multe