Mercedes recheama in service aceasta masina pentru ca este prea rapida... in marsarier

Mercedes recheama in service aceasta masina pentru ca este prea rapida... in marsarier
  • Mercedes recheama in service modelul G65 AMG
  • Off-roader-ul german e prea rapid in marsarier
  • Recall-ul afecteaza toate unitatile din SUA
Distribuie pe Facebook

Posesorii primului G-Class cu motor V12 din istorie au devenit zilele acestea - fara voia lor, ce este drept, protagonistii celui mai inedit recall din ultima perioada de timp.

Probleme la nivelul directiei sau suspensiei, airbag-uri care functioneaza impropriu, iar lista poate continua la nesfarsit. Cele mai multe rechemari in service sunt de asa natura incat sa le dea fiori proprietarilor de automobile.

Nu la fel se poate spune insa si in cazul de fata, "defectul" vechiului Mercedes G65 AMG avand si o parte... amuzanta. Cu toate ca, netratat, acesta are potentialul de a afecta serios integritatea pasagerilor (si nu numai).

Conform oficialilor NHTSA, Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi din Statele Unite ale Americii, off-roader-ul german ar fi fost echipat cu soft-ul gresit pentru limitarea vitezei de deplasare. Cu spatele.

Altfel spus, automobilul cu motor V12 bi-turbo de sase litri si peste 600 de cai putere este... prea rapid in marsarier. Iar orice schimbare brusca de directie la peste 25 km/h s-ar putea "concretiza" intr-o rasturnare.

Mercedes spune ca toate exemplarele G65 AMG vandute peste Ocean ar putea suferi de problema respectiva, astfel ca recall-ul producatorului german afecteaza undeva in jurul a 20 unitati. O nimica toata la prima vedere, nu-i asa?

Si cu toate acestea, nu trebuie uitat faptul ca un astfel de automobil ajunge sa coste chiar si 250.000 de dolari cu optiunile potrivite. Vorbim, pana la urma urmei, despre un off-roader cu motor V12 biturbo de sase litri.

Insotit la datorie atat de o cutie automata cu sapte rapoarte, cat si de un sistem inteligent de tractiune integrala, propulsorul de peste 600 de cai putere promite sa aduca primii 96 km/h in 5.2 secunde. Viteza maxima: limitata la 250 km/h.

Mercedes-AMG G65 Final Edition

Mercedes-AMG G65 Final Edition

Mercedes-AMG G65 Final Edition

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 30 Iulie 2018