Moment istoric pentru Mercedes. Exemplarul G-Class cu numarul 400.000 a parasit linia de asamblare

Moment istoric pentru Mercedes. Exemplarul G-Class cu numarul 400.000 a parasit linia de asamblare
  • Este al 400.000-lea G-Class
  • G400d care va pleca in Germania
  • Modelul original a debutat in 1979
Distribuie pe Facebook

Al 400.000-lea exemplar Mercedes-Benz G-Class a parasit linia de asamblare a uzinei Magna Steyr din Austria. Masina va merge la un client din Germania.

La inceputul anilor '70, Sahul Iranului - la acea vreme un actionar important la Mercedes-Benz - vine cu propunerea de a dezvolta un vehicul militar cu capacitati nemaivazute in off-road. Un vehicul care ulterior va fi denumit G-Class.

Dezvoltarea a inceput in 1972 atunci cand Daimler-Benz si Steyr-Daimler-Puch au incheiat un parteneriat si au inceput sa lucreze la acest model. Primul model din lemn le-a fost prezentat nemtilor in 1973 iar primul prototip functional a inceput sa fie testat in cele mai nemiloase medii de pe Pamant un an mai tarziu.

Aniversare G-Class

Versiunea de productie a debutat in 1979 iar restul...ei bine, restul este istorie.

De-a lungul anilor, celebrul G-Class s-a mai rafinat astfel ca singura asemanare cu modelul original ramane forma patratoasa a caroseriei si sunetul pe care il fac usile atunci cand se inchid. Sa nu uitam ca si acum, G-ul vine cu balamalele la vedere.

Aniversare G-Class

In 2017, cu un an inaintea lansarii actualei generatii, Mercedes anunta productia exemplarului cu numarul 300.000 pentru ca acum, trei ani mai tarziu, legendarul off-roader al nemtilor sa ajunga la o noua borna: masina cu numarul 400.000 tocmai a parasit linia de asamblare a uzinei Magna Steyr din Austria.

Aniversare G-Class

Exemplarul aniversar este un G400d care va ajunge la un client din Germania. Un impatimit al acestui model, omul mai are in colectie alte 20 de G-Class-uri. Cea mai noua achizitie are un motor turbodiesel de 3.0 litri care dezvolta 330 de cai putere si 700 Nm cuplu.

Aniversare G-Class

"Suntem mandri ca am produs 400.000 de astfel de off-roadere. Am dori sa le multumim clientilor nostri loiali, fanilor si angajatilor - ca sa nu mai pomenim de partenerul nostru din Graz, Magna Steyr. Si scriem un nou capitol a acestei povesti de succes: electrificam aceasta gama pentru ca G-ul sa aiba un viitor cu zero emisii," a declarat Emmerich Schiller, seful diviziei de Vehicule Off-Road si CEO-ul Mercedes Graz.

Aniversare G-Class

Aniversare G-Class

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Aniversare G-Class
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 7 Decembrie 2020