Moment istoric pentru Mercedes. Nemtii scot pentru prima data in teste hypercar-ul hibrid cu peste 1000 de cai

  • Nemtii testeaza in premiera versiunea de productie a lui Project One
  • Sistemul de propulsie a fost dezvoltat la uzina din Brixworth
  • A fost testat "virtual" pe cele mai dure circuite din lume
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a publicat primele imagini oficiale cu versiunea de serie a conceptului Project One, prezentat in urma cu un an la Frankfurt. Acesta din urma este propulsat de un sistem hibrid care dezvolta peste 1.000 de cai putere.

Mercedes-Benz si-a uimit fanii la Salonul Auto de la Frankfurt din 2017, acolo unde a adus un concept extrem de interesant. Este vorba despre asa-numitul Project One, un hypercar hibrid pe care nemtii l-au descris ca fiind "o masina de Formula 1 pentru strada."

Mercedes-AMG Project One

In tot acest timp, inginerii au lucrat in secret la versiunea de productie a acestui model si au testat indelung, pe bancul de probe, motorul si diferitele componente. Totul s-a intamplat la uzina pe care Mercedes-AMG o are in Brixworth, Anglia, acolo unde se dezvolta si se perfectioneaza si sistemul de propulsie al monopostului de Formula 1.

Mercedes-AMG Project One

Din pacate, comunicatul de presa nu ofera alte detalii despre motorul acestei versiuni de serie, care, potrivit nemtilor, a fost supus "virtual" celor mai dificile circuite din lume.

Mercedes-AMG Project One

In ceea ce priveste conceptul, stim ca acesta ascunde sub caroserie o unitate V6 turbo de 1.6 litri si patru motoare electrice care dezvolta impreuna peste 1.000 de cai putere. In aceste conditii, masina atinge 200 de km/h in mai putin de sase secunde iar viteza maxima ar trebui sa treaca de 350 de km/h. In plus, Mercedes-AMG Project One poate parcurge pana la 25 de kilometri in modul full electric.

Mercedes-AMG Project One

Imaginile alaturate ne arata in premiera prototipul aflat in teste pe drumurile publice si se poate observa ca seamana foarte bine cu conceptul, chiar daca se afla in primele faze de dezvoltare. Speram sa si ramana asa.

Mercedes-AMG Project One

Mercedes-AMG Project One

Mercedes-AMG Project One

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mercedes-AMG Project One
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 20 Septembrie 2018