Monopostul cu care legendarul Ayrton Senna a castigat la Monaco se vinde la licitatie. Uite cu cat

Monopostul cu care legendarul Ayrton Senna a castigat la Monaco se vinde la licitatie. Uite cu cat
  • Monopostul a fost pilotat de Ayrton Senna
  • A castigat la Monaco in 1993
  • Se prezinta intr-o stare foarte buna de functionare
Distribuie pe Facebook

Celebra casa de licitatii Bonhams va vinde la evenimentul din 11 mai un monopost de Formula 1, pilotat de legendarul Ayrton Senna. Masina in cauza este aceeasi cu care brazilianul a castigat Marele Premiu al Statului Monaco in 1993.

Daca ar fi sa facem un top al celor mai buni piloti de Formula 1 din istorie, Ayrton Senna s-ar afla fara indoiala pe primul loc. In scurta sa cariera, incheiata tragic in 1994 la Imola, brazilianul a reusit sa castige trei titluri mondiale si sa impresioneze o lume intreaga cu un stil de condus nemaivazut pana atunci.

Senna nu si-a inceput periplul prin Marele Circ direct la o echipa mare, ci a fost nevoit sa plece de jos, de la echipa Toleman, si sa-si faca loc printre numele mari care activau in aceeasi perioada cu el, nume precum Nigel Mansell, Nelson Piquet, Niki Lauda, Emerson Fittipaldi sau "Profesorul" Alain Prost.

McLaren MP4/8A condus de Senna

In 1985, brazilianul a trecut la Lotus iar trei ani mai tarziu a castigat primul sau titlu mondial cu englezii de la McLaren. Drumul sau in Formula 1 a fost presarat cu nenumarate obstacole, insa Senna a reusit de fiecare data sa treaca peste ele si mai mult decat atat, continua sa conduca in fiecare cursa ca si cum ar fi fost ultima.

Desi a avut o lume intreaga la picioare, Senna continua sa fie un om obisnuit care voia cu orice pret sa-si ajute tara si semenii. Tocmai de aceea, si acum, la 24 de ani de la moartea sa, tot ce are legatura cu se vinde ca painea calda, pe sume exorbitante.

McLaren MP4/8A condus de Senna

Daca in urma cu cativa ani primul sau monopost de Formula 1 a ajuns in colectia unui norocos, acum, McLaren-ul MP4/8A cu care a castigat Marele Premiu al Statului Monaco din 1993 va fi scos deasemenea la vanzare de casa de licitatii Bonhams.

Potrivit anuntului, sasiul cu numarul 6 a mai fost folosit in alte 7 curse din acelasi an si se prezinta intr-o stare foarte buna de functionare, fiind conservat in toti acesti ani. Lista cu specificatiile tehnice include propulsorul HB Cosworth V8 si suspensia activa, considerata SF in acele vremuri.

McLaren MP4/8A condus de Senna

Din pacate, specialistii britanici nu au publicat pretul, insa la finalul anului trecut, un monopost Ferrari F2001 pilotat de Michael Schumacher s-a vandut pentru 7,5 milioane de dolari. Asadar, acest exemplar folosit de Senna ar trebui, cel putin teoretic, sa depaseasca lejer aceasta suma.

Distribuie pe Facebook
mai multe