Mostro este numele celei mai noi creatii Zagato

Mostro este numele celei mai noi creatii Zagato
  • Zagato publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului lor proiect pe nume Mostro
  • Modelul italian celebreaza atat centenarul Maserati, cat si legendarul 450 S Coupe Zagato Monster
  • Lista cu atractii principale include o constructie ultra-usoara din carbon, dar si un motor V8
Distribuie pe Facebook

Modelul italienilor, care celebreaza centenarul marcii Maserati, va putea fi admirat in premiera mondiala cu ocazia editiei din acest an a Concursului de Eleganta de la Villa d'Este - eveniment ce se desfasoara chiar weekend-ul acesta.

A devenit deja o traditie ca in fiecare an, cu ocazia Concursului de Eleganta de la Villa d'Este, italienii de la Zagato sa vina cu cate un proiect pe patru roti care sa celebreze modele sau momente importante din istoria unor companii auto de renume.

In 2015, celebra casa de design din Milano va prezenta in cadrul evenimentului desfasurat pe malul lacului Como noul Mostro, un automobil care omagiaza atat centenarul marcii Maserati, cat si legendarul 450 S Coupe Zagato "Monster".

Drept urmare, nu este deloc de mirare ca design-ul celui mai recent proiect Zagato se inspira puternic din liniile si formele masinii de curse construite special la cererea lui Stirling Moss pentru Cursa de 24 de Ore de la Le Mans acum 58 de ani.

La fel ca modelul original, noul Mostro a fost proiect cu gandul la lumea sporturilor cu motor, insa dispune de toate dotarile si echipamentele necesare pentru a putea circula inclusiv pe drumurile publice ale planetei.

Impresionantul proiect ce poarta semnatura celebrei case de design din Milano va primi chiar si o serie limitata - spre deliciul colectionarilor din intreaga lume, toate acestea cinci exemplare fiind totusi deja vandute.

Pretul de achiztie al noului Zagato Mostro ramane pentru moment un mister, oficialii italieni preferand sa anunte ca viitorii clienti vor primi in schimbul onorariului platit o motorizare V8 Maserati cuplata la o transmisie semi-automata in sase rapoarte.

Aceeasi lista cu specificatii tehnice mai propune, de asemenea, si o constructie ultra-usoara din fibra de carbon - atat celula de siguranta, cat si caroseria aerodinamic stilizata fiind realizate din acest material, suspensii ajustabile de tip pushrod si discuri de franare de dimensiuni generoase.

Zagato Mostro

Zagato Mostro

Zagato Mostro

Distribuie pe Facebook
mai multe