Noua generatie a debutat oficial si are motor de Honda Civic Type R. Primele exemplare vor ajunge pe strazi anul viitor

Noua generatie a debutat oficial si are motor de Honda Civic Type R. Primele exemplare vor ajunge pe strazi anul viitor
  • Ariel prezinta noul Atom 4
  • Modelul ofera 320 CP la 595 kg
  • Pretul de vanzare e de 39.975 lire
Distribuie pe Facebook

Prima parte a lunii iulie ne face cunostinta cu urmatoarea masina a britanicilor de la Ariel. Comercializata sub denumirea Atom 4, aceasta ofera 320 de cai putere la 595 de kiograme.

Organizata chiar in acest sfarsit de saptamana, cea de-a 25-a editie a celebrului Festival de Viteza de la Goodwood marcheaza debutul unui nou Ariel Atom. Este vorba despre modelul Atom 4, sub capota caruia regasim motorizarea turbo de doi litri si 320 de cai putere a japonezei Honda Civic Type R.

Cuplata la o cutie manuala in sase rapoarte si un diferential cu alunecare limitata, unitatea cu patru cilindri in linie are de pus in miscare doar 595 de kilograme. De aici si timpul de numai 2.8 secunde necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 96 de kilometri pe ora, o performanta greu de egalat in industria auto.

Totodata, noua generatie Ariel Atom se mai poate lauda si cu un sprint de la 0 la 161 de kilometri pe ora in 6.8 secunde, plus o viteza maxima de 260 de kilometri pe ora. De cealalta parte, forta de franare este asigurata de discuri cu diametrul de pana la 278 de milimetri, insotite de etriere cu doua pistoane.

Din punct de vedere estetic, automobilul dezvaluit cu ocazia Festivalului de Viteza ce se desfasoara zilele acestea la Goodwood nu pare sa difere foarte mult de generatia anterioara. Si cu toate acestea, panourile exterioare au fost restilizate pentru reducerea coeficientului aerodinamic si cresterea fortei de apasare.

La final, Ariel anunta ca noul Atom 4 va ajunge pe strazi in prima parte a anului viitor, la pretul de 39.975 de lire sterline. Productia modelului de 320 de cai putere si 595 de kilograme se va derula atat in Marea Britanie, la uzina din Crewkerne, Somerset, cat si peste Ocean, sub licenta, in Statele Unite ale Americii.

Ariel Atom 4

Ariel Atom 4

Ariel Atom 4

Ariel Atom 4

Ariel Atom 4

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Ariel Atom 4
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 12 Iulie 2018