Noua masina de la BMW nu are rival. Face suta in 3,3 secunde si bate tot de la Mercedes

Noua masina de la BMW nu are rival. Face suta in 3,3 secunde si bate tot de la Mercedes
  • BMW prezinta noul M5 Competition
  • Modelul bavarez ofera un V8 de 625 CP
  • Sprintul 0 - 100 km/h dureaza 3.3 secunde
Distribuie pe Facebook

Secretul consta intr-un motor V8 bi-turbo de 4.4 litri si 625 CP, oferit alaturi de o cutie automata si un sistem de tractiune integrala.

Se incinge lupta pentru suprematie dintre BMW M5 si Mercedes E63 AMG S. Automobilul companiei bavareze a primit de curand o noua varianta de performanta, comercializata alaturi de indicativul Competition.

In aceasta configuratie, motorul V8 bi-turbo de 4.4 litri dezvota o putere maxima de 625 CP. Cuplul a ramas, in schimb, neschimbat, fisa tehnica gazduind in continuare o valoare de 750 Nm in dreptul capitolului respectiv.

De altfel, si noul BMW M5 Competition este oferit la vanzare alaturi de o cutie automata in opt rapoarte, plus un sistem inteligent de tractiune integrala. Cel din urma poate evolua in RWD la simpla apasare a unui buton.

Acum, daca vine vorba despre performantele propriu-zise ale modelului bavarez, timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h a coborat pana la 3.3 secunde. Mercedes E63 AMG S termina proba in 3.4 secunde.

Mai in gluma, mai in series, noul BMW M5 Competition este mai rapid din acest punct de vedere decat aproape toata gama rivalilor din Stuttgart. Doar varianta GT63 S 4-Door se descurca mai bine: 3.2 secunde.

Nici cei de la Audi nu stiu cum sa raspunda la provocarea automobilului companiei bavareze. Sportiva R8 V10 Plus este singura care ii poate tine piept, cu un timp de 3.2 secunde, atunci cand vine vorba despre sprintul 0 - 100 km/h.

Lasand deoparte performantele noului BMW M5 Competition si trecand mai departe, descoperim ca meniul in cauza mai cuprinde si alte bunatati. Printre acestea, si o suspensie mai joasa cu sapte milimetri.

Vantul schimbarii a lovit, totodata, si partea vizuala a modelului bavarez. Jantele oferite in standard masoara acum 20 de inch, iar toate elementele cromate de la exterior au fost finisate intr-un negru stralucitor - inclusiv grila frontala.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 11 Mai 2018