Noua masina de la Bugatti e nebunie curata. Are mai multi cai decat un Chiron si costa aproape triplu

Noua masina de la Bugatti e nebunie curata. Are mai multi cai decat un Chiron si costa aproape triplu
  • Bugatti a lansat la sfarsitul saptamanii trecute o noua masina
  • Exoticul Centodieci ofera o motorizare de opt litri si 1600 CP
  • Productia totala va fi limitata la numai zece exemplare
Distribuie pe Facebook

In plus, pentru ca meniul sa fie complet, productia totala nu va depasi zece unitati, au anuntat oficialii companiei cu sediul in Molsheim.

Organizata la sfarsitul saptamanii trecute, editia din acest an a faimosului Concurs de Eleganta de la Pebble Beach a marcat debutul unei noi masini de la Bugatti. Este vorba despre exoticul Centodieci, un omagiu adus legendarului EB110 - lansat pe piata in 1991 pentru a celebra 11 decenii de la nasterea lui Ettore Bugatti.

Construita pe platforma actualului Chiron, cea mai recenta creatie a companiei cu sediul in Molsheim este pusa la randul ei in miscare de o motorizare cu 16 cilindri si patru turbine, unitatea de opt litri venind insa cu 1.600 de cai putere sub capota. De aici si timpul de doar 2.4 secunde necesar sprintului de la 0 la 100 km/h.

Bugatti Centodieci

Totodata, fisa tehnica a noului Bugatti Centodieci mai dezvaluie si ca acceleratia de la 0 la 200 de kilometri pe ora dureaza numai 6.1 secunde, in timp ce ecuatia 0 - 300 km/h isi gaseste rezolvarea in 13.1 secunde. Viteza maxima este limitata la 380 de kilometri pe ora, potrivit primelor informatii oficiale date publicitatii.

In ceea ce priveste departamentul estetic, despre masina lansata pentru a omagia legendarul EB110 se poate spune ca imprumuta putine elemente de la originale, printre acestea numarandu-se si grila frontala de dimensiuni reduse sau prizele de aer din spatele geamurilor. Pentru moment, aspectul interior ramane un mister.

Despre noul Bugatti Centodieci se mai cunoaste insa si ca va fi oferit intr-o serie limitata la doar zece exemplare, fiecare disponibil la vanzare in schimbul unei sume de opt milioane de euro, au mai anuntat sefii companiei din Molsheim.

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Bugatti Centodieci
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 19 August 2019