Noua masina de la Ferrari e nebunie curata: are peste 1000 de cai sub capota si atinge suta mai repede decat un Bugatti!

Noua masina de la Ferrari e nebunie curata: are peste 1000 de cai sub capota si atinge suta mai repede decat un Bugatti!
  • Noua masina de la Ferrari e nebunie curata
  • Are peste 1000 de cai sub capota si atinge suta mai repede decat un Bugatti!
Distribuie pe Facebook

Cu acceleratia la podea, acul vitezometrului urca pana la o viteza de 320 km/h. Mentioneaza oficialii producatorului din Maranello.

Anuntat cu mare fast si tam-tam inca din primavara lui 2019 - cu mai bine de patru ani in urma, primul plug-in hybrid din istoria companiei Ferrari a revenit de curand, chiar pe parcursul zilelor precedente, in lumina intensa a reflectoarelor. Explicatia: italienii au lansat o versiune si mai rapida a extremului SF90, caci despre acesta era vorba, noua varianta XX bucurandu-se, la randul sau, de o unitate V8 biturbo de 4.0 litri - pe benzina, plus trei motoare electrice, respectiva solutie primind insa cateva modificari pentru o putere de 1.030 CP.

Ferrari SF90 XX

Ferrari SF90 XX

Din meniu nu lipsesc, mai mult ori mai putin surprinzator, nici transmisia automata in opt rapoarte - cu dublu ambreiaj, sau tractiunea intregrala inteligenta, cu functie de vectorizare a cuplului, astfel ca eterna problema a sprintului de la zero la 100 de kilometri pe ora isi va gasi rezolvarea intr-un timp de doar 2.3 secunde, cu circa 0.1 secunde mai repede decat in cazul unui Chiron Super Sport de 1.600 CP. Viteza de top nu depaseste - in schimb, 320 km/h.

Oferit atat intr-o savoare coupe, cat si intr-o aroma cu plafon retractabil, noul SF90 XX pluseaza cu o baterie litiu-ion de 7.9 kWh - astfel ca distanta parcursa in modul electric - fara a fi necesara interventia motorizarii termice, pe benzina, urca pana la 25 de kilometri. Acelasi model de inalta performanta a mai pregatit - oarecum inutil de precizat, si un pachet aerodinamic inspirat de extremul 296 GT3, jante forjate, pe 20 de inchi, discuri de franare carbon-ceramice, cu diametrul de 398, respectiv 395 de milimetri, scaune racing, cu centuri ham, etc.

Ferrari SF90 XX\

Ferrari SF90 XX

Ferrari SF90 XX

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Ferrari SF90 XX
mai multe