Noua masina de la Porsche le-a stins lumina americanilor. Dotarile costa mai mult decat un Golf nou-nout

  • Porsche a adus noul 911 GT3 RS la New York
  • Sportiva a primit cateva imbunatatiri minore
  • Motorul Boxer dezvolta 520 de cai putere si 468 Nm cuplu
Distribuie pe Facebook

Noul Porsche 911 GT3 RS facelift a debutat oficial si pe continentul american, cu ocazia Salonului Auto de la New York. Sportiva germana a impresionat audienta si cu lista de dotari optionale care include printre altele celebrul pachet Weissach sau jantele din magneziu.

Constructorul german de automobile a prezentat in premiera noul 911 GT3 RS la inceputul lunii martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Cum un eveniment similar se desfasoara acum la New York, sportiva a traversat Oceanul pentru a fi studiata indeaproape si de catre americani.

Porsche 911 GT3 RS la New York

Asa cum spuneam si in articolele anterioare, Porsche nu a modificat foarte mult aceasta versiune a lui 911. Partea frontala a fost restilizata discret, avem o forma imbunatatita pentru blocurile de lumini, praguri noi, o aripa spate ceva mai mare, o capota redesenata pentru motor si o capota asemanatoare cu cea a lui GT2 RS.

Porsche 911 GT3 RS la New York

Fiind o masina de performanta, masa totala trebuia sa fie cat mai scazuta, astfel ca inginerii au folosit in procesul de fabricatie mai multe materiale usoare. Spre exemplu, capota si aripile sunt din fibra de carbon, plafonul este confectionat din magneziu, barele de protectie din poliuretan iar geamurile sunt mai subtiri decat cele normale.

Porsche 911 GT3 RS la New York

In plus, de la interior au disparut toate echipamentele inutile sau cele "de lux". Scaunele scoica sunt din fibra de carbon, volanul este imbracat in Alcantara, bancheta spate a fost eliminata pentru a face loc roll cage-ului, s-a folosit mai putin material insonorizant iar portierele se deschid cu ajutorul unor curele din material textil.

Porsche 911 GT3 RS la New York

Daca vrei un 911 GT3 RS si mai extrem, poti opta pentru celebrul pachet Weissach care adauga pe lista si mai multe elemente confectionate din fibra de carbon. Acestea scad masa cu inca 5.8 kilograme, insa costa aproximativ 14.000 de euro.

Porsche 911 GT3 RS la New York

Apoi, daca buzunarul iti mai permite, pentru alti 10.000 de euro Porsche iti ofera un set de jante din magneziu, care mai scad greutatea cu alte 11.3 kilograme. Cu toate aceste optiuni selectate, dar si cu un cont mai "gol" cu 24.000 de euro, masina va cantari 1.430 de kilograme.

Porsche 911 GT3 RS la New York

In tot acest timp, unitatea de propulsie este un Boxer de 4.0 litri, care dezvolta 520 de cai putere si 468 Nm cuplu. Cu ajutorul unei cutii de viteze exceptionale (automata PDK cu sapte trepte), noul Porsche 911 GT3 RS atinge 100 de km/h in doar 3.2 secunde si are o viteza maxima de 312 km/h.

Porsche 911 GT3 RS la New York

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Porsche 911 GT3 RS la New York
mai multe