Noul Audi S8 Plus apare de nicaieri, promite 605 cai putere si 305 km/h

Noul Audi S8 Plus apare de nicaieri, promite 605 cai putere si 305 km/h
  • Audi publica primele fotografii oficiale ale noului S8 Plus
  • Limuzina germana ofera un V8 bi-turbo de 4.0 litri si 605 CP
  • Sprintul de la 0 la 100 km/h dureaza acum numai 3.8 secunde
Distribuie pe Facebook

In timp ce intreaga planeta asteapta cu nerabdare si curiozitate debutul mult anticipatului SQ7, germanii de la Audi planuiesc sa surprinda publicul si concurenta cu un S8 Plus... aparut parca de nicaieri.

Disponibila la vanzare incepand cu luna noiembrie a acestui an, in schimbul unei sume minime de 145.200 de euro, super-limuzina producatorului de automobile din Ingolstadt adopta in compartimentul motor o versiune modificata a celebrului V8 TFSI de 4.0 litri, ce dezvolta 605 CP.

Cuplul numara, in schimb, 750 Nm (in Overboost), plusul din dreptul valorilor maxime, respectiv modificarile aduse atat transmisiei automate cu opt rapoarte, cat si sistemului de tractiune integrala avand ca rezultat direct reducerea timpului necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h pana la 3.8 secunde.

Audi S8 PlusAudi S8 Plus

Viteza de top ramane in continuare limitata la 250 km/h, noul Audi S8 Plus preluand totusi modelul RS6-lui Avant, respectiv RS7-lui Sportback si punand la dispozitia viitoriilor sai clienti posibilitatea de a opta pentru un pachet capabil sa ridice aceasta "bariera" la 305 kilometri pe ora.

Lasam insa in urma fisa cu specificatii tehnice si ne indreptam atentia catre departamentul vizual, acolo unde super-limuzina producatorului de automobile din Ingolstadt ne intampina cu un exterior destul de cuminte, doar jantele pe 21 inch si evacuarea cu patru tips-uri scotand la iveala performantele anterior mentionate.

In ceea ce priveste meniul interior, insertiile multiple de piele (partial) perforata si cusaturile contrastante realizate sub forma de carouri reprezinta de departe atractia principala, insa nu vor fi trecute cu vederea nici accentele de alcantara sau ornamentele metalice, respectiv din fibra de carbon.

La fel de impresionanta se anunta, de asemenea, si lista ce cuprinde echipamentele livrate in standard, noul Audi S8 Plus sosind in showroom-urile din Germania inclusiv cu faruri Matrix LED, soft-close doors, climatizare pe patru zone, lumina ambientala, sistem audio Bose si chiar magazie pentru CD-uri sau DVD-uri.

Audi S8 Plus

Audi S8 Plus

Audi S8 Plus

Audi S8 Plus

Audi S8 Plus

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze Audi S8 Plus
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 5 August 2015