Noul Caterham Superlight R600 este cel mai performant Caterham din istorie!

Noul Caterham Superlight R600 este cel mai performant Caterham din istorie!
Atunci cand vine vorba de proiectarea unui automobil sport si cu pretentii mari la nivel de performanta pe circuit, trebuie avute in vedere doua caracteristici absolut cruciale: puterea pusa la dispozitie de motorul angajat si, bineinteles, greutatea maxima. Cum cel din urma capitol nu reprezinta insa o problema majora pentru modelele Caterham, constructorului britanic nu i-a mai ramas decat o singura sarcina de indeplinit: (re)ajustarea valorilor maxime.
Distribuie pe Facebook

Botezata Superlight R600 si considerata succesorul modelului Superlight R500, cea mai noua creatie a britanicilor de la Caterham se bucura de serviciile unui propulsor supraalimentat de doi litri si provenienta Ford, numai bun pentru a livra rotilor spate - prin intermediul unei transmisii secventiale cu sase rapoarte si a unui diferential cu alunecare limitata marca Titan, undeva in jurul a 275 cai putere si 270 Newton-Metri.

Drept urmare, impresionantul Caterham Superlight R600 pare sa aiba de partea sa toate atuurile necesare pentru a putea fi considerat drept cel mai performant automobil din intreaga istorie a constructorului britanic. Si daca tot veni vorba de performante, trebuie mentionat cu orice pret ca acestea lipsesc cu desavarsire la acest moment insa, important de precizat, predecesorul noului model (Superlight R500 cu 263 cai puterE) are nevoie de numai 2.88 secunde pentru a accelera de la 0 la 96 km/h.

Caterham Superlight R600

Caterham Superlight R600

Caterham Superlight R600


Distribuie pe Facebook
mai multe