Noul Maserati Quattroporte - Noi detalii ies la iveala

Noul Maserati Quattroporte - Noi detalii ies la iveala
Maserati mai rupe din misterul ce se planeaza in jurul noului Quattroporte si scoate la iveala noi detalii cu privire la aspectul tehnic al ultimei generatii a navei sale amiral.
Distribuie pe Facebook
Spre deosebire de generatia precedenta, noul Maserati Quattroporte poate fi echipat exclusiv cu motorizari supraalimentate, cele doua motoare pe benzina ce vor fi puse la dispozitia clientilor urmand a se bucura din plin de prezenta a doua turbine de inalta performanta. Astfel, desi propulsata de un V6 de trei litri, versiunea de baza a navei amiral din Modena va beneficia de 404 CP si 550 Nm, in timp ce varianta de top va veni la pachet cu un V8 de 3.8 litri, numai bun pentru a livra celui aflat la volan undeva in jurul a 523 CP si 649 Nm (710 Nm cu ajutorul functiei Overboost).

De asemenea, modelul Maserati Quattroporte va fi oferit ca si pana acum cu sistem de tractiune spate, viitorii cumparatori putand insa opta si pentru un sistem de tractiune integrala, disponibil doar impreuna cu motorizarea V6. Mai departe, vechea transmisie cu sase rapoarte a fost inlocuita cu una nou-nouta, ce se lauda cu opt trepte si semnatura inginerilor ZF. In plus, ultima generatie a navei amiral din Modena s-a ales si cu o constructie ultra-usoara, numeroasele elemente din aluminiu promitand o reducere a greutatii de pana la 100 de kilograme. Drept urmare, consumul de carburant a scazut, iar performantele au crescut.

Din pacate, primul capitol ramane in continuare un mare mister, insa pachetul cu performante se prezinta in felul urmator: acceleratie de la 0 la 96 km/h in 5.1 secunde si viteza maxima de 285 kilometri pe ora pentru versiunea V6, respectiv acceleratie de la 0 la 96 km/h in 4.7 secunde si viteza maxima de 307 kilometri pe ora pentru varianta V8.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 5 Decembrie 2012