Noul Mercedes SLK55 AMG vine la pachet cu un motor V8 de 5.5 litri

Noul Mercedes SLK55 AMG vine la pachet cu un motor V8 de 5.5 litri
Contrar zvonurilor care anuntau prezenta unui V6 turbo sub capota noului SLK55 AMG, Mercedes ne anunta ca viitorul sau model nu va renunta la serviciile unui propulsor in opt cilindri. Drept urmare, adeptii teoriei "un motor mare intr-o masina mica" pot rasufla usurati.
Distribuie pe Facebook

Iar vestile bune nu se opresc aici. Comparativ cu vechea generatie a micului-dar-performantului Mercedes SLK55 AMG, noul model se va bucura de un plus de 62 cai putere si 30 Nm. Totusi, ne vedem nevoiti sa facem si urmatoarele precizari. Viitorul roadster de performanta din Stuttgart NU va fi propulsat de acelasi motor V8 de 5.5 litri precum predecesorul sau, ci va apela la serviciile unui nou V8 de 5.5 litri - bazat pe unitatea biturbo prezenta sub capota unor modele precum E63 AMG, CLS63 AMG, S63 AMG sau CL63 AMG.

Revenind insa la cifre - nu de alta, dar stim ca printre noi se afla si multi colectionari de astfel de detalii, urmatoarea generatie a modelului Mercedes SLK55 AMG va livra celui aflat la volan undeva in jurul a 422 CP la 6.800 rpm si 540 Nm la 4.500 rpm. Contrar acestei cresteri de putere, consumul de carburant va cobori cu aproximativ 30 de procente, pana la valoarea de 8.5 litri de benzina la 100 de kilometri. De asemenea, si ecologistii pot rasufla usurati, viitorul roadster de performanta din Stuttgart urmand a emite numai 199 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Din pacate, performantele nu se cunosc la acest moment, insa precizam ca motorul V8 de 5.5 litri (5.461 centimetri cubi, daca vrei) cantareste doar 187 de kilograme si este inzestrat printre altele cu sistem start/stop sau sistem de management al cilindrilor - pe scurt, modelul german poate rula in anumite conditii si in patru cilindri, pentru un consum de carburant cat mai redus.

La final, Mercedes ne anunta ca al sau nou SLK55 AMG va fi dezvaluit in premiera mondiala in toamna acestui an, la Frankfurt Motor Show 2011.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 21 Iulie 2011