Noul Porsche 911 GT2 debuteaza anul viitor

Noul Porsche 911 GT2 debuteaza anul viitor
Dupa ce-a fost completata cu modelele GT3, Turbo si Turbo S, familia de modele Porsche 911 este pe cale sa primeasca un nou membru. Urmatoarea generatie a modelului Porsche 911 GT2 - caci despre acesta este vorba, va fi lansata pe piata chiar la inceputul anului viitor, in compania unui propulsor twin-turbo de 3.8 litri si circa 560 cai putere.
Distribuie pe Facebook

Asteptat sa debuteze in cadrul Salonului Auto de la Geneva de anul viitor, noul Porsche 911 GT2 va fi pus in miscare de aceeasi motorizare ce propulseaza si recent lansatul 991 Turbo S, ceea ce inseamna ca viitorii clienti vor fi rasplatiti - pentru inceput, cu un motor twin-turbo de 3.8 litri, capabil sa genereze nici mai mult, nici mai putin de 560 cai putere si 700 Newton-Metri (750 Nm cu ajutorul functiei Overboost).

De asemenea, lista cu specificatii tehnice va mai include si prezenta unui transmisii automate cu sapte rapoarte si dublu-ambreiaj - aceasta fiind singura cutie de viteze disponibila, de altfel, valorile maxime urmand a fi livrate si de-aceasta data exclusiv rotilor spate. Spre deosebire de generatiile anterioare insa, noul Porsche 911 GT2 va fi echipat si cu un sistem ce permite virarea tururor celor patru roti.

Pe plan estetic, urmatoarea generatie a automobilului de inalta performanta din Stuttgart va beneficia cel mai probabil de numeroase imbunatatiri de ordin aerodinamic, dar si de jante cu prindere intr-un singur prezon. In ceea ce priveste interiorul, este de asteptat ca meniul sa includ volan sport, plus scaune de tip scoica, dar si posibilitatea de a opta pentru roll cage, respectiv a renunta la diverse optiuni de confort care ingreuneaza masina.

Asa cum precizam si anterior, noul Porsche 911 GT2 va debuta in premiera mondiala in primavara anului viitor, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Un an mai tarziu de la acel moment - adica in cursul lui 2015, constructorul din Stuttgart va veni pe piata cu o versiune si mai performanta, si anume varianta 911 GT2 RS, ce va pune la dispozitia celui aflat la volan cel putin 630 cai putere.

Distribuie pe Facebook
mai multe