Noul Porsche Boxster Spyder marcheaza revenirea placerii condusului

Noul Porsche Boxster Spyder marcheaza revenirea placerii condusului
  • Porsche scoate la lumina cea de-a doua generatie a modelului Boxster Spyder
  • Roadster-ul german ofera acum un motor de 3.8 litri si 375 de cai putere
  • Pachetul cu bunatati continua cu transmisia manuala si greutatea de 1.315 kg
Distribuie pe Facebook

Intr-o lume care pune tot mai mult accentul pe cifre, numere si valori maxime, supercarul german isi propune sa smulga zambetele posesorilor sai exclusiv prin comportamentul rutier.

Debutand in premiera mondiala cu ocazia salonului auto ce se desfasoara zilele acestea la New York, cea de-a doua generatie a modelului Porsche Boxster Spyder gazduieste in compartimentul motor o unitate aspirata cu sase cilindri in linie si capacitate de 3.8 litri.

Cei 375 de cai putere si 420 de Newton-Metri pe care-i intalnim in cadrul fisei cu specificatii tehnice sunt livrati exclusiv puntii spate prin intermediul unei transmisii manuale cu sase rapoarte, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel in doar 4.5 secunde.

Noul Porsche Boxster SpyderNoul Porsche Boxster Spyder

Nici timpul necesar rezolvarii ecuatiei 0 - 200 km/h nu dureaza mai mult - aproximativ 14.8 secunde, super-roadster-ul din Stuttgart terminandu-si pledoaria in fata obsedatilor de cifre, numere si valori maxime cu viteza de top de 290 de kilometri pe ora.

Si totusi, distractia adevarata de-abia acum incepe. Nu de alta dar, asemeni predecesorului sau, cea de-a doua generatie a modelului Porsche Boxster Spyder pune accentul mai degraba pe placerea condusului decat pe capacitatea de acceleratie.

Asadar, directia a fost complet revizuita, suspensia intarita si coborata cu 20 de milimetri, pe cand sistemul de franare provine de la actualul 911 Carrera. Apropo, am apucat cumva sa precizam si ca decapotarea se face acum... manual? Dar ca radio-ul si aerul conditionat s-au mutat pe lista cu... optionale?

Da, stim, nu suna deloc bine pentru un client care are de scos din buzunar un minimum de 79.945 euro, insa totul este facut pentru a creste placerea condusului. Iar in cazul de fata, "totul" mai inseamna si o greutate de 1.315 de kilograme...

Fascinat de reteta super-roadster-ului din Stuttgart? Cea de-a doua generatie a modelului Boxster Spyder poate fi deja comandata, primele exemplare urmand sa ajunga in showroom-urile Porsche in cursul lunii iulie, la timp pentru a te bucura din plin de razele puternice ale soarelui.

Noul Porsche Boxster Spyder

Noul Porsche Boxster Spyder

Noul Porsche Boxster Spyder

Porsche Boxster Spyder - Promo Oficial

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Noul Porsche Boxster Spyder
mai multe