Noul unicat Ferrari se vrea o versiune moderna a clasicului 250 GTO

Noul unicat Ferrari se vrea o versiune moderna a clasicului 250 GTO
  • Noul Ferrari SP America a aparut pe internet intr-o serie de imagini neoficiale
  • Supercarul italian are la baza modelul F12 Berlinetta si ofera un V12 de 740 CP
  • Designul exterior preia numeroase inspiratii de la legendarul Ferrari 250 GTO
Distribuie pe Facebook

Un nou proiect special iesit din mainile italienilor de la Ferrari a fost surprins recent pe drumurile din Statele Unite ale Americii, modelul cu pricina impresionand printr-o serie de inspiratii preluate de la legendarul 250 GTO.

In ciuda preturilor deloc incurajatoare, divizia Special Projects a italienilor de la Ferrari nu pare sa duca lipsa de comenzi. Ba din contra. La numai patru zile de la prezentarea oficiala a exclusivistului F12 TRS, a carei valoare se ridica la aproximativ 4.2 milioane de dolari, internetul ne face cunostinta cu o noua creatie unica iesita de pe portile fabricii din Maranello.

Botezat SP America, automobilul cu pricina are la baza supercarul F12 Berlinetta, ceea ce inseamna ca propulsia este asigurata de o unitate aspirata cu 12 cilindri in V si capacitate de 6.3 litri. Sansele sa se fi intervenit asupra valorilor maxime sunt extrem de mici, insa cei 740 de cai putere si 690 de Newton-Metri caracteristici versiunii standard ar trebui sa fie indeajuns pentru orice fel de situatie. Inclusiv pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 3.1 secunde, respectiv o viteza maxima de peste 340 de kilometri pe ora.

Chiar daca nu surprinde atunci cand vine vorba de aspectul sau tehnic, cel mai nou unicat semnat de divizia Special Projects a italienilor de la Ferrari nu va trece complet neobservat, exclusivistul SP America iesind in evidenta atat prin cele trei prize de aer sculptate la nivelul capotei motorului, cat si prin eleronul integrat in capota portbagajului, ambele detalii inspirate de la legendarul 250 GTO.

Numeroase modificari au fost operate, de asemenea, si printre liniile, respectiv formele ce alcatuiesc designul spoilerelor fata si spate, meniul exterior continuand cu o a doua serie de prize de aer proaspat aparute in peisaj, de-aceasta data la nivelul aripilor laterale. In ceea ce priveste meniul interior, surprizele majore par sa lipseasca cu desavarsire in cazul de fata, combinatia de negru, rosu si galben prezenta aici fiind insa destul de inspirata, am putea adauga noi.

Ferrari SP America

Ferrari SP America

Ferrari SP America

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ferrari SP America
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 27 Iunie 2014