Nu multi isi mai aduc aminte de acest Mercedes. A fost produs in doar 350 de exemplare, iar fiecare are un motor de 670 CP

Nu multi isi mai aduc aminte de acest Mercedes. A fost produs in doar 350 de exemplare, iar fiecare are un motor de 670 CP
  • Mercedes lansa la sfarsitul anilor 2000 un SL65 AMG Black Series
  • Automobilul german oferea un plafon fix din fibra de carbon
  • In compartimentul motor a fost instalat un V12 biturbo de 670 CP
Distribuie pe Facebook

Proiectul companiei germane are la baza un automobil cu plafon retractabil din metal, inlocuit insa cu unul nou, fix si din fibra de carbon, special conceput pentru SL65 AMG Black Series.

Motor V12 bi-turbo de sase litri, 612 CP si 1.000 Nm, acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4.2 secunde. Sunt elementele care au transformat generatia anterioara a modelului SL65 AMG intr-una dintre cele mai impresionante decapotabile ale istoriei.

Ulterior insa, Mercedes a luat decizia de a lansa un nou varf de gama. Astfel a luat nastere versiunea Black Series, echipata cu o versiune modificata a propulsorului anterior mentionat - sinonima cu o putere maxima de 670 Nm si un cuplu limitat la 1.000 Nm.

Imbunatatiri semnificative au fost operate, de altfel, si la nivelul caroseriei in doua portiere. Discutam, mai precis, despre spoilere fata / spate agresiv stilizate, aripi laterale supradimensionate, dar si un eleron activ pentru... capota portbagajului, evident.

Cea mai importanta modificare vizeaza totusi plafonul retractabil din metal, pe care Mercedes l-a inlocuit cu unul nou - fix si din fibra de carbon, special conceput pentru varianta SL65 AMG Black Series. Astfel au fost salvate si cateva kilograme bune.

Pentru eforturile inginerilor sai, compania germana a cerut un tarif de aproximativ 300.000 de dolari. In justificarile preturile se mai inscrie, ce este drept, si exclusivitatea garantata de cele numai 350 de exemplare iesite de pe portile fabricii.

Distribuie pe Facebook
mai multe