O Cobra de aproape 700 de cai tocmai a intrat in istorie. Uite aici motivul

O Cobra de aproape 700 de cai tocmai a intrat in istorie. Uite aici motivul
  • Aceasta replica a fost construita de cei de la Superformance
  • Are un V8 de 690 cai putere sub capota
  • Din meniu nu lipsesc mai multe elemente aerodinamice
Distribuie pe Facebook

Aceasta replica extrem de bine construita de americanii de la Superformance tocmai si-a asigurat locul in istoria muscle-car-urilor. Sub capota are un V8 care dezvolta 690 de cai putere si 963 Nm cuplu.

Shelby-urile Cobra sunt unele dintre cele mai recognoscibile muscle-car-uri din istorie, iar cererea este una pe masura. Numai ca fiind o masina din anii '60, oferta nu mai este chiar atat de mare, iar preturile unui exemplar original si in stare buna de functionare au explodat in ultimii ani.

Superformance MKIII Cobra

Daca nu ai sa dai cateva milioane de dolari pe un Cobra original, poti oricand sa apelezi la diferite companii care iti vor construi o replica. Printre cei care se apropie cel mai mult de versiunea originala sunt americanii de la Superformance, "vinovati" si pentru acest exemplar.

Superformance MKIII Cobra

Norocosul proprietar o alinta "Italian Job", de aici si steagul Italiei care scoate si mai tare in evidenta caroseria. In rest, meniul include cateva elemente aerodinamice pentru o apasare optima la sol, panouri din aluminiu pe dedesubt, o suspensie de performanta si un propulsor V8 de 690 de cai si 963 Nm cuplu sub capota.

Superformance MKIII Cobra

Insa omul nostru nu si-a achizionat acest Cobra doar pentru a-l tine in garaj, ci l-a cumparat pentru a se bucura de tot ce are de oferit o astfel de masina. Dar ce e cu intratul in istorie? Ei bine, acest exemplar tocmai a devenit cel mai rapid Cobra din toate timpurile, dupa ce a atins 324 km/h.

Superformance MKIII Cobra

Doborarea acestui record nu a fost o treaba foarte usoara, fiind nevoie de luni de pregatire si de cateva incercari in care a trecut linia de sosire cu 272 sau 306 km/h.

Superformance MKIII Cobra

Vechiul record statea in picioare inca din 1967, cand pilotul de curse Dick Smith a atins 319 km/h cu Shelby-ul Cobra cu seria de sasiu CSX3035.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Superformance MKIII Cobra
mai multe