O singura clipire si o poti pierde din privire. Uite cea mai rapida decapotabila din lume!

O singura clipire si o poti pierde din privire. Uite cea mai rapida decapotabila din lume!
  • Hennessey Venom GT Spyder devine cea mai rapida decapotabila din lume
  • Masina americana se lauda cu o viteza maxima masurata de 427,44 km/h
  • Recordul in cauza duce la aparitia unei editii speciale de 3 exemplare
Distribuie pe Facebook

Impresionantul record de 408,84 km/h stabilit de vechiul Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse a fost doborat la sfarsitul lunii trecute de catre americanul Hennessey Venom GT Spyder, care a reusit sa accelereze pana la o viteza de 427,44 kilometri pe ora.

Batalia dintre Bugatti Veyron si Hennessey Venom GT pentru titlul de cea mai rapida masina a planetei continua astazi cu un nou episod, versiunea decapotabila a celor doua automobile de inalta performanta fiind cea care se regaseste astazi in centrul atentiei.

Intr-o alta ordine de idei, modelul Hennessey Venom GT Spyder a reusit la sfarsitul lunii trecute sa doboare recordul de viteza stabilit anterior de Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, cel dintai accelerand pana la 427,44 kilometri pe ora - fata de 408,84 km/h.

Spre deosebire de automobilul de inalta performanta din Molsheim, care adopta in compartimentul motor o unitate de opt litri, cu patru turbine uriase si 16 cilindri in W, cel american apeleaza la serviciile unui (mai) modest V8 bi-turbo cu capacitate de sapte litri.

Hennessey Venom GT SpyderHennessey Venom GT Spyder

Hennessey Venom GT Spyder

Ce-i drept, acest V8 bi-turbo ascuns sub capota modelului Hennessey Venom GT Spyder livreaza - exclusiv!, rotilos spate nici mai mult, nici mai putin de 1.451 de cai putere, aceasta operatiune desfasurandu-se prin intermediul unei... transmisii manuale cu sase rapoarte.

Drept urmare, automobilul american de inalta performanta nu doar ca reuseste sa depaseasca fara niciun fel de problema pragul celor 400 de kilometri pe ora, insa se mai poate lauda si cu o acceleratia de la 0 la 320 km/h intr-un timp de aproximativ 13 secunde.

Recordul modelului Hennessey Venom GT Spyder vine intr-un moment cum nu se putea mai bine, celebra companie de tuning din Texas celebrand anul acesta doua decenii si jumatate de existenta. Asa se face ca automobilul american de inalta performanta va fi lansat intr-o editiei speciala World Record, construita in doar trei exemplare si vanduta cu un pret net de 1.3 milioane de dolari per bucata.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (33) Poze Hennessey Venom GT Spyder
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 12 Aprilie 2016