Oficial, aceasta masina nu exista. Este unica in lume iar povestea ei o afli din acest VIDEO

Oficial, aceasta masina nu exista. Este unica in lume iar povestea ei o afli din acest VIDEO
  • Este unicat
  • Are un motor V8 imprumutat de la F40
  • A luat nastere ca un Dino 246 GTS
Distribuie pe Facebook

Masina din aceste imagini si-a inceput viata in 1972 ca un Dino 246 GTS insa un colectionar de modele Ferrari a transformat-o intr-o adevarata bijuterie pe patru roti, si unicata pe deasupra.

Enzo Ferrari avea o filosofie care a stat la baza formarii brand-ului care ii poarta numele, si anume ca o masina sport trebuie sa aiba neaparat un motor mare, puternic. Tocmai de aceea, la inceputurile Ferrari, toate modelele aveau unitati cu 12 cilindri sub capota.

Insa in 1968, Il Commendatore (cum era supranumit Enzo) a infiintat o companie care sa produca masini sport la preturi ceva mai accesibile, cu motoare V6 si V8 pe care el le considera nepotrivite pentru un Ferrari. Asa a luat nastere Dino, denumita asa dupa fiul sau, Alfredo "Dino" Ferrari.

Masina din clipul video de mai jos este un Dino 246 GTS si a fost fabricata in 1972, insa nu mai are foarte multe in comun cu vehicului initial. Asta pentru ca vorbim despre un restomod, construit de un colectionar de modele Ferrari, pe numele sau Peter Lee.

Dupa ce a restaurat in totalitate masina, Lee a imbunatatit-o cu o transmisie cu 5 trepte, suspensie ajustabila Koni, frane Brembo performante si jante mai mari. Piesa de rezistenta este insa motorul.

Initial, orice Dino 246 GTS venea alaturi de un propulsor V6 de 2.4 litri, care livra puntii spate 195 de cai putere. Insa masina din imagini are acum un agregat modificat, imprumutat de la un Ferrari F40. Ce inseamna aceasta modificare? Ei bine, vorbim de un V8, fara turbine si cu o capacitate cilindrica marita de la 2.9 litri la 3.6 litri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 29 August 2018