OFICIAL: Ferrari ne face cunostinta cu noul F12 Berlinetta

OFICIAL: Ferrari ne face cunostinta cu noul F12 Berlinetta
740 cai putere, 690 Newton-Metri si un aspect capabil sa-ti taie rasuflarea. Cu mult-anticipatul model F12 Berlinetta, italienii de la Ferrari inaugureaza astazi o noua era dedicata automobilelor propulsate de motoare V12.
Distribuie pe Facebook

Asteptarea a fost lunga si apasatoare, insa a meritat pe deplin. Dupa numeroase informatii oficiale scapate pe internet si o campanie de teasing extrem de chinuitoare, succesorul deja-legendarului 599 GTB Fiorano ni se dezvaluie astazi in toata splendoarea sa.

Ferrari F12 Berlinetta

Botezata F12 Berlinetta (si nu F620 GT asa cum se specula initial), cea mai noua creatie a constructorului italian combina performantele extreme si designul capabil sa-ti taie rasuflarea intr-un automobil ce pare-a fi sinonim cu perfectiunea. Ascuns sub capota dramatic-stilizata, propulsorul V12 de 6.3 litri pune la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 740 cai putere si 690 Newton-Metri, valori distribuite rotilor spate de o transmisie cu sapte trepte si dublu-ambreiaj.

Ferrari F12 Berlinetta

De asemenea, ultima capodopera a companiei din Maranello impresioneaza si cu greutatea sa de numai 1.525 kilograme, toate cifrele luate si mixate ducand la realizarea unei acceleratii de la 0 la 100 km/h in doar 3.1 secunde. Mai mult de atat, vitezometrul insista sa indice atingerea celor 200 km/h dupa numai 8.5 secunde, in timp ce viteza maxima... ei bine, viteza maxima promite sa depaseasca pragul celor 340 kilometri pe ora!

Ferrari F12 Berlinetta

Lasand insa la o parte toate-aceste detalii, pe care le cunosteam deja, noul Ferrari F12 Berlinetta ne intriga cel mai mult cu aspectul sau exterior. Liniile agresive si formele extreme reprezinta doar o mica parte a unui intreg, principalul detaliu estetic regasindu-se la nivelul partii posterioare. Mai exact, partea din spate a celui mai nou supercar din Maranello se bucura de prezenta unui design excentric, ce ne pune fata in fata cu un portbagaj scurtat. Ceva in genul unei Alfa Romeo 8C Competizione, daca vrei.

OFICIAL: Ferrari ne face cunostinta cu noul F12 Berlinetta

In ceea ce priveste interiorul, nici macar aceasta 'componenta' nu da gres in a ne impresiona. Mai exact, cockpitul cu care se lauda ultima creatie a constructorului italian preia numeroase elemente stilistice de la modelele FF si 458 Italia, oferind atat dramatism, cat si ergonomie. In plus, suntem bucurosi sa afirmam ca noul Ferrari F12 Berlinetta readuce in prim-plan si cate detalii estetice folosite in trecut de unele dintre supercarurile din Maranello.

Ferrari F12 Berlinetta

Ajunsi la final, tinem sa reamintim ca noul Ferrari F12 Berlinetta va fi dezvaluit in premiera mondiala luna viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Ferrari F12 Berlinetta - Design



Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Ferrari F12 Berlinetta
mai multe