OFICIAL: Mercedes arunca in lupta noul SL65 AMG

OFICIAL: Mercedes arunca in lupta noul SL65 AMG
Oricine se afla in cautarea unui roadster extrem de rapid (si, bineinteles, extrem de costisitor) ar trebui sa arunce o privire asupra noului Mercedes SL65 AMG. Nu de alta, dar ultima generatie a modelului de performanta din Stuttgart, ce va fi dezvaluita in premiera mondiala luna viitoare in cadrul New York International Auto Show 2012, reuseste sa ne lase fara de suflare inca de la prima ei aparitie. Si asta in special din pricina cifrelor cu care este livrata.
Distribuie pe Facebook

Asa cum probabil ti-ai dat deja seama, capul tuturor rautatilor este deja-celebrul propulsor V12 biturbo de sase litri, usor modificat pentru a pune-acum la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul de a 630 cai putere si 1.000 Newton-Metri. De asemenea, pentru o picatura extra de performanta, vechea cutie automata cu cinci rapoarte a fost inlocuita cu transmisia AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC, ce ofera soferului posibilitatea de a alege intre patru stiluri diferite de condus - Efficiency (C), Sport (S), Sport plus (S+), respectiv Manual (M). Adaugam intr-un final si o reducere a greutatii de pana la 170 kilograme, iar performantele rezultate sunt de-a dreptul uimitoare.

OFICIAL: Mercedes arunca in lupta noul SL65 AMG

Cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in aproximativ patru secunde, noul Mercedes SL65 AMG este unul dintre cele mai rapide roadstere ale momentului. Mai mult de atat, pragul celor 200 kilometri pe ora este spulberat dupa numai 11.8 secunde, ultima generatie a celebrului model din Stuttgart continuandu-si alergarea pana la 250 km/h. Nu te lasa insa pacalit. Odata indepartat limitatorul de viteza, noul Mercedes SL65 AMG poate zburda in libertate pana pe la 300 km/h. Poate chiar 300 km/h si ceva...

OFICIAL: Mercedes arunca in lupta noul SL65 AMG

Dar asta nu e tot. Pe langa cifrele fenomenale cu care este livrat (printre care vrei sa inseram si consumul de carburant de doar 11.6 litri la 100 de kilometri), roadster-ul constructorului din Stuttgart reuseste sa atraga atentia celor din jur si datorita aspectului sau exterior. Mai exact, noul Mercedes SL65 AMG se diferentiaza de versiunea standard printr-un kit aerodinamic special conceput, prin jantele caracteristice de dimensinuni mai mult decat generoase si, nu in ultimul rand, prin sunetul inconfundabil redat de motorul V12 prin intermediul celor patru tips-uri ale sistemului de evacuare.

OFICIAL: Mercedes arunca in lupta noul SL65 AMG

In ceea ce priveste interiorul, ultima creatie a companiei germane isi va intampina invitatii de lux cu scaune atent-sculptate, imbracate in piele de cea mai buna calitate. De asemenea, nu putem trece cu vederea nici insertiile de piele prezente la nivelul bordului, cusaturile in forma de carouri sau accentele de fibra de carbon, lista cu ingrediente magice continuand cu sistemul audio de inalta fidelitate marca Bang & Olufsen si ceasul al carui design poarta semnatura specialistilor de la IWC.

OFICIAL: Mercedes arunca in lupta noul SL65 AMG

Toate vin insa cu un pret: Ultima generatie a roadster-ului german de performanta Mercedes SL65 AMG va fi disponibila la vanzare, incepand cu luna septembrie a acestui an, contra sumei de 236.334 euro.

OFICIAL: Mercedes arunca in lupta noul SL65 AMG

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (22) Poze Mercedes SL65 AMG
mai multe