Performanta istorica pentru Porsche la Nurburgring. Recordul absolut de circuit a cazut dupa 35 de ani

  • Porsche a doborat recordul absolut pe Nurburgring Nordschleife
  • La volan s-a aflat pilotul german Timo Bernhard
  • Vechiul record statea in picioare de 35 de ani
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile si-a asigurat locul inca o data in cartile de istorie ale legendarului circuit german Nurburgring Nordschleife. Prototipul 919 Hybrid EVO a doborat recordul absolut pe cei 20.8 kilometri.

Bucla nordica a celebrului circuit german Nurburgring, cunoscuta si sub numele de Nordschleife, este fara indoiala cea mai mare provocare pentru un pilot si mai ales pentru o masina. Cei 20.8 kilometri si-au pus amprenta inclusiv pe cariera unor mari campioni mondiali precum Niki Lauda sau Jackie Stewart, care a si botezat acest circuit "Iadul Verde".

Porsche 919 Hybrid EVO

In ceea ce priveste recordurile, Porsche este regele Nurburgring-ului din punctul acesta de vedere. Noul 911 GT2 RS este cel mai rapid model de serie de pe circuitul german, iar incepand de azi, prototipul 919 Hybrid EVO detine recordul absolut de circuit. Vechea performanta a fost inregistrata tot de un Porsche (956 de aceasta data) in urma cu 35 de ani.

Porsche 919 Hybrid EVO

Cu pilotul german Timo Bernhard in spatele volanului, masina a parcurs cei 20.8 kilometri in numai 5 minute si 19.55 secunde, cu aproape un minut mai rapid decat fostul timp de referinta. Producatorul german de automobile a publicat si clipul video oficial care iti arata ce inseamna cu adevarat acest efort supraomenesc.

Porsche 919 Hybrid EVO

Asa cum bine stii, sau daca nu, afli acum, Porsche 919 Hybrid EVO este dezvoltat pe baza prototipului folosit la Le Mans, care a castigat cursele de 24 de ore din 2015, 2016 si 2017 si care i-a facut pe nemti de neinvins, trei ani la rand, in Camionatul Mondial de Anduranta. Cu alte cuvinte, vorbim de prototip LMP1 fara nicio limitare.

Porsche 919 Hybrid EVO

Porsche 919 Hybrid EVO

Porsche 919 Hybrid EVO

Porsche 919 Hybrid EVO

Porsche 919 Hybrid EVO

Porsche 919 Hybrid EVO

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Porsche 919 Hybrid EVO
mai multe