Politia Britanica a primit si ea un McLaren MP4-12C. Pe cand si la noi?

Politia Britanica a primit si ea un McLaren MP4-12C. Pe cand si la noi?
  • Politia din Marea Britanie a primit un McLaren MP4-12C Spider
  • Modelul ascunde sub capota un V8 twin-turbo de peste 600 CP
  • Automobilul poate accelera pana la 333 kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Autoritatile nu se dezmint cand vine vorba de supercaruri! Dupa Dubai si flota de bolizi cu care Politia de aici alearga infractorii, a venit randul ofiterilor din Marea Britanie sa se laude cu un McLaren 12C Spider in valoare de aproape 290.000 de euro.

Vitezomani, feriti-va! Acesta poate fi dictonul dupa care se ghideaza acum ofiterii desemnati sa patruleze pe autostrazile din Regatul Unit. Asta pentru ca ei au primit spre folosinta un McLaren 12C Spider, cea mai rapida masina de politie din tara. De ea vor beneficia politistii din cadrul Central Motorway Group din Midlands, care spera sa reduca diferenta dintre politie si soferii sau motociclistii care se cred pe circuitele de viteza.

Bolidul are doua locuri si este modificat special pentru a servi acestui scop. Astfel, supercarul atinge o viteza maxima uluitoare de 333 de km/h si ajunge de la 0 la 100 de km/h in numai trei secunde.

Valoarea masinii este de aproximativ 290.000 de euro (240.000 de lire sterline), dupa cum a mentionat reprezentatul dealerului care a oferit-o. Bolidul este propulsat de un motor twin-turbo de 3.8 litri, capabil sa dezvolte peste 600 de cai putere, avand o transmisie in sapte trepte cu dublu ambreiaj. 12C-ul a fost dezvaluit in cadrul unui eveniment desfasurat weekend-ul acesta in orasul Birmingham.

Ofiterul Angus Nairn, cel care joaca si in documentarul tv "Motorway Cops" (Politisti de autostrada), a declarat ca McLaren-ul este un excelent mod prin care oamenii pot intra intr-o conversatie cu ofiterii de politie fara sa primeasca o amenda.

Desi spectaculoasa, noua achizitie a britanicilor nu se apropie nici pe departe cu flota de supercaruri a omologilor lor din Dubai. Politistii din micutul, dar bogatul oras arab, au la dispozitie un adevarat salon auto ce cuprinde masini de sute de mii de euro bucata. Astfel, ofiterii din Dubai conduc Lamborghini, Aston Martin, Bentley Ferrari sau McLaren MP4-12C, ultimul achizitionat recent la o valoare de peste 200.000 de euro.

McLaren MP4-12C Spider de politieMcLaren MP4-12C Spider de politie

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 13 Ianuarie 2014