Porsche 911 GT3 - Tot ce trebuie sa stii despre noua generatie

Porsche 911 GT3 - Tot ce trebuie sa stii despre noua generatie
Au mai ramas doar doua luni pana la mult anticipatul sau debut, insa noul Porsche 991 GT3 nu mai reprezinta deja nici un secret pentru nimeni. Cel putin din punct de vedere estetic. In ceea ce priveste aspectul tehnic, trebuie mentionat ca avem cateva informatii destul de interesante cu privire la urmatoarea generatie a supercarului din Stuttgart. Informatii care arata in felul urmator...
Distribuie pe Facebook

3.8 litri si 450 cai putere.

Asemeni predecesorului sau, si noul Porsche 911 GT3 se va bucura de serviciile unui propulsor aspirat, cu sase cilindri si capacitate de 3.8 litri. Spre deosebire de modelul anterior insa, urmatoarea generatie a supercarului din Stuttgart se va putea lauda cu prezenta a 450 cai putere, ceea ce se traduce printr-un plus de aproximativ 15 CP.

Transmisia manuala va lipsi cu desavarsire.

Departe-s zilele in care modelul Porsche 911 GT3 era disponibil exclusiv in compania unei cutii manuale cu sase rapoarte. Exista la acest moment numeroase afirmatii, mai mult sau mai putin credibile, care indica destul de clar faptul ca noul 991 GT3 va putea fi achizitionat numai impreuna cu transmisia PDK, cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj.

Astfel, urmatoarea generatie a supercarului din Stuttgart va fi mai performanta ca oricand, iar aceasta schimbare va aduce numerosi noi clienti in curtea germanilor de la Porsche. Ce se va alege insa de adevaratii fani si puristi, ramane de vazut.

De asemenea, de aceasta data toate cele patru roti vireaza.

Poate ca sistemele care permit (si) virarea rotilor spate nu au prins foarte mult de-a lungul timpului, insa aceasta situatie nu-i impiedica pe cei de la Porsche din a inzestra noua generatie 911 GT3 cu tehnologia Four Wheel Steering (4WS). Conform informatiilor venite dinspre Stuttgart, respectivul sistem va fi disponibil optional si isi va face aparitia si sub caroseria noului 991 Turbo.

Mai usor cu pana la 40 de kilograme.

Urmatoarea generatie a modelului Porsche 911 GT3 nu va fi doar mai puternica si mai tehnologizata, ci si mai usoara. Astfel, multumita utilizarii din plin a unor materiale ultra-usoare, precum aluminiul de exemplu, noul 991 GT3 ar putea cantari cu pana la 40 de kilograme mai putin decat precedesorul sau. Nu suna foarte impresionant, insa daca adaugam si plusul de 15 cai putere (care, luat separat, din nou se poate spune ca nu suna foarte impresionant), respectiv transmisia PDK, atunci rezultatul final va fi mai mult decat perceptibil.

O versiune RS este mai mult decat probabila.

911 GT3 nu va reprezenta singura optiune pentru cei care viseaza la un Porsche capabil sa depaseasca toate provocarile si obstacolele scoase in fata de un circuit. In mod traditional, constructorul din Stuttgart va introduce mai devreme sau mai tarziu si un 911 GT3 RS, despre care gurile 'rele' afirma ca va aduce cu sine undeva in jurul a 480 cai putere. Vom avea insa si de-aceasta data un 911 GT3 RS 4.0? Ei bine, acest lucru ramane un mister pentru toata lumea. Chiar si pentru oficialii germani, cel mai probabil.

Distribuie pe Facebook
mai multe