Porsche 911 Turbo incheie anul cu un binemeritat facelift. Cum arata si ce poate noul 991.2 Turbo

Porsche 911 Turbo incheie anul cu un binemeritat facelift. Cum arata si ce poate noul 991.2 Turbo
  • Porsche publica primele informatii si fotografii oficiale ale noului 991.2 Turbo
  • Automobilul german ofera un plus de pana la 20 CP comparativ cu versiunea actuala
  • Sprintul 0 - 100 km/h dureaza acum numai 2.9 secunde in cazul variantei de top Turbo S
Distribuie pe Facebook

2015 a fost un an aglomerat pentru Porsche, compania germana lansand de-a lungul ultimelor 11 luni numeroase noi modele.

Surprizele pregatite de oficialii producatorului de automobile din Stuttgart nu vor inceta insa nici in urmatoarea perioada de timp, dimineata zilei de astazi aducandu-ne primele fotografii si informatii cu privire la versiunea imbunatatita a actualului 911 Turbo.

Programat sa debuteze in mod public la inceputul anului viitor, in cadrul Salonului Auto International Nord-American ce se desfasoara la Detroit in perioada 11 - 24 ianuarie, modelul cu pricina impresioneaza, deloc surprinzator, prin performantele din dotare.

Porsche 911 Turbo Facelift

Altfel spus, comparativ cu modelul actual, noul Porsche 991.2 Turbo ofera 540 CP dintr-o versiune imbunatatita a celebrului propulsor bi-turbo de 3.8 litri. Cu un plus de 20 CP s-a ales si varianta Turbo S, puterea maxima urcand in cazul de fata pana la pragul celor 580 CP.

O transmisie automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, respectiv un sistem inteligent de tractiune integrala completeaza si de-aceasta data lista cu bunatati tehnice, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel in exact 3.0, respectiv 2.9 secunde.

Iar vestile bune nu se sfarsesc aici, aceeasi versiunea imbunatatita a actualului 911 Turbo fiind capabila inclusiv de o viteza maxima de aproximativ 320 kilometri pe ora. Noul Porsche 991.2 Turbo S isi continua, in schimb, incursiunea pana la pragul celor 330 de kilometri pe ora.

Porsche 911 Turbo Facelift

Porsche 911 Turbo Facelift

Din punct de vedere estetic, ambele variante de echipare ale automobilului german propun spoilere fata si spate restilizate, de un tratament similar avand parte si capota motorului bi-turbo de 3.8 litri, respectiv jantele din aliaj cu dimensiuni de pana la 20 de inch.

Noul sistem de infotainment dotat cu ecran multi-tactil si navigatie online reprezinta principalul punct de atractie al departamentului interior, cei mai atenti la detalii urmand a observa insa si volanul sport de 360 de milimetri, al carui design ne duce cu gandul al super-hibridul 918 Spyder.

Singura problema legata de reteta ce insoteste versiunea imbunatatita a actualului 911 Turbo consta in pretul de pornire al acesteia: intre 174.669 si 215.962 euro, in functie de varianta de echipare si caroserie.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Porsche 911 Turbo Facelift
mai multe