Porsche 988, un rival pentru Ferrari 458 Italia si McLaren 650S

Porsche 988, un rival pentru Ferrari 458 Italia si McLaren 650S
  • Masina va avea un motor boxer cu 8 pistoane
  • Puterea va fi de aproximativ 610 cp
  • Viitorul Porsche 988 va semana cu actualul 918
Distribuie pe Facebook

Zvonurile cum ca nemtii de la Porsche se gandesc sa lanseze pe piata o masina sport RWD capabila sa rivalizeze cu supercarurile Ferrari si McLaren sunt tot mai aproape de adevar. Cei de la Autocar spun ca Porsche 988 este deja in plina dezvoltare.

Desi germanii de la Porsche fabrica masini sport de la inceputul vietii, gama actuala formata din Boxster, Cayman, 911 si 918 va fi imbogatita cat de curand. Cu un model plasat strategic peste 911, dar sub hypercar-ul hibrid 918. Noul model se pare ca va purta numele de Porsche 988 si va fi o masina sport cu motor central, vanduta initial intr-o caroserie coupe, dupa care spider.

Britanicii de la revista Autocar spun ca viitoarea masina sport va avea sub capota din spate un motor boxer cu 8 pistoane supra-alimentat cu 4 turbo-compresoare. Acesta va avea o capacitate de 4 litri si va dezvolta o putere de aproximativ 610 cp si un cuplu de 542 Nm, mai mult decat cei aproape 570 de cp ai modelului italian, Ferrari 458.

La fel ca si rivalii directi pe care isi doreste sa ii aiba in vizor, noul Porsche 988 va avea un motor central, doua locuri, tractiune doar pe puntea spate si nu va avea niciun sistem hibrid, ci doar propulsie pe benzina pura. Designul exterior va fi unul asemanator cu cel al modelului hibrid 918 si se pare ca va avea cam aceleasi dimensiuni, dar cu modificari minore la exterior pentru a sublinia o estetica individuala.

Momenta, cei de la Porsche nu au mentionat detalii oficiale, insa lansarea unui model pozitionat sub 918 este extrem de fezabila. Mai ales ca cei de la Porsche au cam ajuns la saturatie cu motoarele in 6 pistoane, drept dovada stand si ultimele probleme pe care le are modelul 911 GT3 cu al sau motor de 3.8 litri. Asa ca un propulsor boxer cu 8 cilindri pare o solutie buna, mai ales ca se anunta a fi lansata in 2017 masina cea noua.

Distribuie pe Facebook
mai multe