Porsche a vopsit doar doua masini in aceasta nuanta. IMAGINI cu cele mai rare GT2 RS-uri de pe planeta

  • Nuanta Ruby Star face parte din programul Paint to Sample
  • Doar doua exemplare 911 GT RS au fost vopsite in aceasta culoare
  • Este cel mai puternic 911 din istoria brand-ului
Distribuie pe Facebook

Nuanta de caroserie face ca aceste doua Porsche-uri 911 GT2 RS sa fie extrem de rare. Unul se afla in Statele Unite ale Americii iar celelalt sub soarele arzator din Orientul Mijlociu.

Porsche a uimit intreaga industrie auto in urma cu doi ani atunci cand a prezentat lumii intregi cel mai puternic 911 (stock) din istorie. Este vorba despre 911 GT2 RS, care imediat dupa a doborat recordul mondial pentru masinile de serie pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife.

Porsche 911 GT2 RS in Ruby Star

Sportiva este propulsata de un agregat Boxer de 3.8 litri twin-turbo care livreaza puntii spate 700 de cai putere la 7.000 de rotatii pe minut si 750 Nm cuplu intre 2.200 si 4.500 de rotatii pe minut. Transmisia este una automata PDK cu sapte trepte, in aceste conditii masina ajungand la 100 de km/h in numai 2.8 secunde.

Porsche 911 GT2 RS in Ruby Star

Productia este limitata la 1.000 de exemplare, vandute la nivel mondial, iar clientii au la dispozitie mai multe programe si dotari optionale care fac masina si mai speciala decat este deja. Spre exemplu, daca vor o nuanta exterioara deosebita pot apela la programul Paint to Sample.

Porsche 911 GT2 RS in Ruby Star

Din acest catalog a fost aleasa si culoarea Ruby Star, care imbraca cele doua exemplare 911 GT2 RS pe care le poti admira in imaginile alaturate.

Daca primul este oarecum "standard", in sensul ca vine cu un set de jante negre si etriere galbene, cel de-al doilea este echipat si cu mult-doritul pachet Weissach. Acesta include mai multe componente foarte usoare, inclusiv jante din magneziu, plafon din carbon sau cusca de protectie din titan, si scade masa proprie a masinii cu aproximativ 30 de kilograme.

Porsche 911 GT2 RS in Ruby Star

Asa cum spuneam la inceputul articolului, primul 911 GT2 RS in nuanta Ruby Star este in orasul Salt Lake City din Statele Unite ale Americii, iar celelalt in celalalt capat al lumii, in capitala Bahrain-ului.

Porsche 911 GT2 RS in Ruby Star

Porsche 911 GT2 RS in Ruby Star

Porsche 911 GT2 RS in Ruby Star

Porsche 911 GT2 RS in Ruby Star

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Porsche 911 GT2 RS in Ruby Star
mai multe