Porsche Panamera Turbo S: Echilibrul perfect intre lux si performanta

Porsche Panamera Turbo S: Echilibrul perfect intre lux si performanta
  • Porsche dezvaluie noua generatie a modelului Panamera Turbo S
  • Limuzina germana este disponibila in doua versiuni: SWB si LWB
  • Propulsia este asigurata de un V8 twin-turbo de 570 CP si 800 Nm
Distribuie pe Facebook

Dezvaluita in premiera mondiala in primavara acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, noua gama de modele Porsche Panamera primeste o noua versiune de top in persoana variantei Turbo S.

Urmand a debuta in premiera mondiala la sfarsitul lunii viitoare, atunci cand Salonul Auto de la Tokio isi va deschide portile atat pentru publicul larg, cat si pentru presa de specialitate din intreaga lume, noul Porsche Panamera Turbo S promite sa livreze cumparatorilor sai echilibrul perfect intre lux si performanta, intre eleganta si sportivitate, intre rafinament si agresivitate.

Pe de-o parte, cea mai noua generatie a modelului Porsche Panamera Turbo S impresioneaza prin propulsorul pe care-l ascunde in compartimentul motor, un propulsor V8 twin-turbo de 4.8 litri capabil sa livreze tuturor celor patru roti nu mai putin de 570 cai putere si pana la 800 Newton-Metri. Drept urmare, primii 100 km/h vin dupa doar 3.8 secunde, acul vitezometrului urmand a-si continua apoi incursiunea pana la pragul celor 310 kilometri pe ora.

Noul Porsche Panamera Turbo S

Dar super-limuzina constructorului din Stuttgart nu puncteaza numai la capitolul acceleratie. Nu, multumita sistemelor PASM, PCCB, PDCC si PTV Plus, cea mai noua generatie a modelului Porsche Panamera Turbo S se descurca exceptional si atunci cand vine vorba de manevrabilitate, respectiv stabilitate, automobilul german fiind asteptat sa ofere performante remarcabile si de-a lungul celor mai faimoase circuite ale planetei, inclusiv la Nurburgring.

Asta pe de-o parte. Pe de cealalta parte, super-limuzina constructorului din Stuttgart poate reprezenta alegerea ideala pentru cei care viseaza la luxul suprem si maximul de confort, germanii de la Porsche punand la dispozitia acestui segment de clienti o versiune Panamera Turbo S Executive, care promite un plus de 150 de milimetri la nivelul ampatamentului.

Noul Porsche Panamera Turbo S

Asta pentru inceput. Nu de alta, dar super-limuzina constructorului din Stuttgart isi mai rasfata viitorii pasageri si cu piele in doua culori, ornamente realizate din lemn, perdelute electrice, plus scaune fata si spate incalzite si ventilate. In cazul in care dotarile oferite in standard nu sunt insa arhisuficiente pentru a indeplini cerintele si celor mai pretentiosi cumparatori, lista cu optiuni include volan incalzit, masute retractabile, compartiment de racire, sistem multimedia, TV Tuner si, nu in ultimul rand, un sistem audio de inalta fidelitate marca Burmester, ce ofera 16 difuzoare si un total de peste 1.000 W.

Asadar, acestea fiind spuse, nu mai ramane decat un singur lucru de precizat: cea mai noua generatie a modelului Porsche Panamera Turbo S va ajunge in showroom-uri incepand cu ianuarie 2014, la un pret de 180.024 euro. In ceea ce priveste versiunea Porsche Panamera Turbo S Executive, aceasta porneste de la 197.041 euro.

Noul Porsche Panamera Turbo S

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Noul Porsche Panamera Turbo S
mai multe