Porsche pune capat speculatiilor si isi dezamageste clientii: "Nu vom oferi motorizarea asta pe Cayenne!"

  • Porsche va lansa pe viitor un Cayenne cu motor diesel
  • Va fi un V6, nicidecum un V8
  • Un Cayenne Turbo S E-Hybrid ramane in carti
Distribuie pe Facebook

Inginerul sef care conduce divizia de propulsoare destinate SUV-urilor Porsche a vorbit in cel mai recent interviu despre o posibila versiune diesel pentru Cayenne. Tot mai multi producatori auto renunta la acest tip de propulsoare in favoarea electrificarii.

La momentul actual, cel mai mare SUV de la Porsche este disponibil numai impreuna cu propulsoare pe benzina sau hibride. In viitorul nu foarte indepartat, clientii vor putea opta insa si pentru un Cayenne diesel de ultima generatie, chiar daca majoritatea producatorilor renunta la acest tip de propulsoare.

Porsche Cayenne Turbo

Anuntul a fost facut de Friedmann Heller, seful motoarelor de SUV-uri de la Porsche, in cel mai recent interviu acordat publicatiei Top Gear. Acesta sustine ca unitatile diesel sunt inca foarte cautate pe anumite piete, inclusiv in Germania, pentru autonomia mare, consumul redus de combustibil si mai ales pentru cuplul urias.

Porsche Cayenne Turbo

Din pacate pentru fanii sau clientii care asteptau un Cayenne S Diesel, sau un motor V8 pe motorina sub capota celui mai mare SUV de la Porsche, Heller a respins ambele versiuni. Asadar, singura optiune viabila ramane un propulsor V6 diesel pe care s-ar putea sa-l primeasca si fratele mai mic, Macan.

Porsche Cayenne Turbo

Oficialul german nu a vorbit insa si despre un viitor Cayenne Turbo S E-Hybrid, care sa beneficieze de aceeasi unitate de propulsie ca si Panamera Turbo S E-Hybrid. Ne referim aici la acel V8 de 4.0 litri twin-turbo, care alaturi de un motor electric dezvolta 680 de cai putere si 850 Nm cuplu.

Porsche Cayenne Turbo

In lipsa unei confirmari, sau a unei infirmari, aceasta versiune ramane asadar o posibilitate destul de mare, mai ales ca in urma cu un an, seful Porsche vorbea despre lansarea unui Cayenne cu aproximativ 670 de cai sub capota.

Porsche Cayenne Turbo

Porsche Cayenne Turbo

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Porsche Cayenne Turbo
mai multe