Primul Audi S6 cu motor diesel din istorie. Uite cat de rapid este

Primul Audi S6 cu motor diesel din istorie. Uite cat de rapid este
  • Primul Audi S6 cu motor diesel din istorie ofera un V6 de trei litri
  • Unitatea de 349 de cai ofera turbina mecanica si compresor electric
  • Sprintul pana la 100 de kilometri pe ora dureaza, teoretic, 5.1 secunde
Distribuie pe Facebook

Anterior, automobilul companiei germane oferea sub capota un benzinar cu opt cilindri in V si doua turbine.

Lansat cu surle si trambite in primavara acestui an, noul Audi S6 marcheaza o premiera absoluta pentru istoria modelului de performanta: gazduieste in compartimentul motor o unitate... diesel. Este vorba, mai precis, despre un V6 TDI de trei litri si 349 de cai putere.

Echipat atat cu o turbina conventionala, cat si cu un compresor electric, propulsorul in cauza lucreaza alaturi de o cutie automata cu opt rapoarte, plus un sistem de tractiune integrala - celebrul quattro.

Automobilul companiei germane reuseste astfel sa accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 5.1 secunde atunci cand este servit in versiunea Avant. Viteza maxima se ridica la 250 km/h, in timp ce consumul de carburant nu depaseste 6.5 litri la 100 de kilometri.

Din punct de vedere estetic, inclusiv primul Audi S6 cu motor diesel din istorie mizeaza pe o reteta formata din spoilere fata si spate agresiv stilizate, jante de dimensiuni generoase si evacuare cvadrupla.

Un volan multifunctional cu parte inferioara plata si o noua pereche de scaune fata reprezinta principalele imbunatatiri - comparativ cu modelul standard, la nivelul departamentului interior. Acestea sunt insotite de instrumente de bord digitale cu aspect usor restilizat.

Pretul automobilului companiei germane porneste de la 79.000 de euro, ceea ce inseamna ca este cu aproape 16.000 de euro mai mare comparativ cu nota de plata a unui A6 sport TDI quattro de 286 CP.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 7 Octombrie 2019