Primul Corvette cu motor central din istorie. Cat de rapid este, de fapt

Primul Corvette cu motor central din istorie. Cat de rapid este, de fapt
  • Chevrolet anunta viteza primului Corvette cu motor central din istorie
  • Modelul standard accelereaza pana la 312 km/h
  • Versiunea Z51 se opreste dupa atingerea a 296 de kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Chevrolet a pregatit pentru sfarsitul acestei luni noi informatii oficiale cu privire la performantele primului Corvette cu motor central din istorie, modelul C8 Stingray.

Anuntat in urma cu aproximativ patru saptamani, primul Corvette cu motor central din istorie propune in varianta de baza o unitate aspirata cu opt cilindri in V si capacitatea de 6.2 litri, care livreaza o putere maxima de pana la 495 cai.

Disponibil exclusiv in compania unei transmisii automate cu opt rapoarte si dublu ambreiaj, modelul C8 Stingray reuseste sa accelereze de la 0 la 96 de kilometri pe ora in mai putin de trei secunde.

In ceea ce priveste valoarea din dreptul vitezei de top, oficialii Chevrolet au dezvaluit chiar la sfarsitul acestei luni ca primul Corvette cu motor central din istorie nu are nicio problema in a depasi 310 km/h cand este pus la incercare.

Valoarea respectiva coboara pana la 296 de kilometri pe ora in cazul in care clientul opteaza pentru pachetul Z51, compus din suspensie modificata, frane mai mari si diferential electronic, printre altele.

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet Corvette C8

Revenind la varianta de baza a modelului C8 Stingray, principalul punct de atractie il reprezinta - fara doar si poate, pretul de pornire, despre care oficialii Chevrolet au spus ca nu va depasi 60.000 de dolari, dupa cum precizam si anterior.

Cat despre persoanele care vor dori sa serveasca primul Corvette cu motor central din istorie alaturi de pachetul Z51, ei bine... acestea vor trebui sa scoata din buzunare alti 5.000 de dolari.

Echiparea standard cuprinde, de la caz la caz, scaune cu reglare electrica si functie de incalzire, plus ventilatie, instalatie audio cu 14 difuzoare de la compania Bose, dar si pilot automat, camera pentru marsarier ori afisaj pe parbriz, de exemplu.

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet Corvette C8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (66) Poze Chevrolet Corvette C8
mai multe