Primul Corvette cu motor central din istorie. Chevrolet pierde o tona de bani la fiecare exemplar vandut

  • Chevrolet pierde bani la fiecare Corvette C8 vandut cu mai putin de 80.000 de dolari
  • Afirmatia ii apartine unui oficial de rang inalt din cadrul grupului General Motors
  • Compania are probleme inclusiv cu stabilirea unui pret de vanzare pentru Z06 si ZR1
Distribuie pe Facebook

Disponibil la vanzare in schimbul unui sume de doar 59.995 de dolari, primul Corvette cu motor central din istorie ar putea fi chilipirul acestui deceniu. Un chilipir care costa enorm compania Chevrolet.

Propulsor aspirat cu opt cilindri in V si 490 de cai putere, cutie automata (de tip DCT) cu opt rapoarte in dotare, plus acceleratie de la 0 la 96 de kilometri pe ora in exact trei secunde. Totul la un pret care porneste de la aproape 60.000 de dolari.

Cu astfel de cifre, numere si valori in prim plan, nici nu este de mirare ca primul Corvette cu motor central din istorie se afla zilele acestea pe buzele tuturor. O situatie care multumeste dar, in acelasi timp, nemultumeste Chevrolet.

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet Corvette C8

Principalul motiv care starneste "regretele" oficialilor companiei? Simplu: potrivit unei surse din conducerea grupului General Motors, fiecare exemplar cu o configuratie care nu depaseste suma de 80.000 de dolari este vandut in pierdere.

Este si motivul pentru care pretul primului Corvette cu motor central din istorie va creste in anii urmatori. Ramane insa de vazut cat va cere Chevrolet in viitor pe automobilul cu propulsor de 6.2 litri si tractiune spate in standard.

O alta mare provocare cu care oficialii companiei se confrunta consta in stabilirea unei note de plata pentru versiunile Z06 si ZR1. Acestea ar trebui sa coste intre 80.000 si 100.000 de dolari pentru a aduce profit, dar si inregistra multe comenzi.

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet Corvette C8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (66) Poze Chevrolet Corvette C8
mai multe