Primul Corvette cu motor central din istorie. Chevrolet pregateste o varianta cu care sa umileasca Porsche, Ferrari si Lamborghini

Primul Corvette cu motor central din istorie. Chevrolet pregateste o varianta cu care sa umileasca Porsche, Ferrari si Lamborghini
  • Chevrolet lucreaza la o varianta ZR1 a noului Corvette C8
  • Versiunea de top a modelului cu motor central va avea 900 CP
  • Automobilul in cauza vine cu un sistem hibrid sub capota
Distribuie pe Facebook

In cazul in care zvonurile se adeveresc, noul model va oferi o putere maxima de aproximativ 900 de cai. Pe ambele punti, pentru un sprint de la 0 la 100 km/h demn de un Bugatti Chiron.

Un V8 aspirat cu 495 de cai putere sub capota si o acceleratie de la 0 la 96 de kilometri pe ora in 2.9 secunde. Sunt elementele care definesc primul Corvette cu motor central din istorie in configuratia de top.

Numai ca cei de la Chevrolet nu au de gand sa se opreasca aici. Ba dimpotriva: in laboratoarele de peste Ocean se lucreaza din greu la dezvoltarea unei variante care sa umileasca Porsche, Ferrari si Lamborghini.

Conform unui oficial din cadrul General Motors, care a dorit sa ramana insa anonim, primul Corvette cu motor central din istorie va primi inclusiv un model ZR1. Echipat cu un sistem de propulsie hibrid si 900 CP.

In plus, pentru un sprint de la 0 la 100 km/h demn de un Bugatti Chiron, tractiunea integrala va fi oferita in standard. Acum nu ne mai ramane decat sa aflam si cat va cantari cu totul noua masina sport de la Chevrolet.

Pentru clientii care nu au nevoie chiar de asemenea performante, primul Corvette cu motor central din istorie va ajunge in showroom-uri si intr-o versiune Z06. Versiune care ar putea folosi acelasi V8 twin-turbo ca ZR1...

... minus componentele electrice specifice sistemului de propulsie hibrid. Detaliile despre puterea maxima a modelului respectiv raman un mister, insa cei de la Chevrolet vor trebuia sa porneasca de la 659 CP.

De vazut ramane, totodata, si daca primul Corvette cu motor central din istorie va oferi inclusiv sub alte forme tractiunea integrala de pe viitorul ZR1. Ori, de ce nu, sistemul de propulsie hibrid despre care am tot vorbit.

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet Corvette C8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (66) Poze Chevrolet Corvette C8
mai multe