Primul Touareg R din istorie apare de nicaieri si ni se arata din toate unghiurile posibile si imposibile. GALERIE FOTO

Primul Touareg R din istorie apare de nicaieri si ni se arata din toate unghiurile posibile si imposibile. GALERIE FOTO
  • Volkswagen lanseaza primul Touareg R din istorie
  • SUV-ul de performanta ofera un sistem hibrid cu 462 CP
  • Debutul oficial are loc in cadrul Salonului de la Geneva
Distribuie pe Facebook

Echipat cu un sistem de propulsie hibrid, cel mai nou model de performanta al companiei Volkswagen ofera o putere maxima de 462 CP. La care se adauga un cuplu total de 700 Nm.

In timp ce intreaga planeta asteapta cu sufletul la gura debutul primului Arteon R din istorie, Volkswagen prezinta astazi modelul de performanta pe care nimeni nu il anticipa. Noul Touareg R, caci despre el este vorba, gazduieste in compartimentul motor un sistem de propulsie hibrid, compus dintr-o unitate electrica si un benzinar V6 turbo.

Urmand a debuta in mod public cu ocazia Salonului Auto organizat la Geneva in perioada 5 - 15 martie, SUV-ul cu 462 CP si 700 Nm sub capota promite sa accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in aproximativ cinci secunde. Viteza maxima va fi limitata, deloc surprinzator, la 250 km/h.

Echipat cu o baterie de 14.1 kWh, primul Volkswagen Touareg R din istorie se poate lauda inclusiv cu o autonomie de pana la 48 de kilometri in modul complet electric. Inutil de mentionat, modelul de performanta dezvaluit in cursul zilei de astazi dispune in standard de o cutie automata cu opt rapoarte si un sistem inteligent de tractiune integrala.

De altfel, fara costuri suplimentare mai sunt oferite si celebrele instrumente de bord digitale sau display-ul central cu o diagonala de 15 inch. Optional, SUV-ul cu 462 CP si 700 Nm sub capota dispune de asistent pentru vederea pe timp de noapte (Night Vision) si instalatie audio de la Dynaudio.

Pe plan estetic, noul Touareg R se face numaidecat remarcat datorita spoilerelor fata si spate agresiv stilizate, pe care Volkswagen le serveste alaturi de jante cu diametrul de pana la 22 de inch. Volanul cu design in trei spite si parte inferioara plata sau scaunele fata cu suport lateral marit se numara printre principalele atractii ale interiorului.

Asa cum precizam si anterior, SUV-ul cu 462 CP si 700 Nm sub capota va debuta oficial la inceputul lunii viitoare, cu ocazia Salonului Auto organizat la Geneva in perioada 5 - 15 martie. Vanzarile vor demara ulterior, insa pretul de pornire ramane un mare mister - cel putin pentru moment.

VW Touareg R

VW Touareg R

VW Touareg R

VW Touareg R

VW Touareg R

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (91) Poze VW Touareg R
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 25 Februarie 2020