Priveste cu mare atentie. ASTA ar putea fi ultimul automobil cu motor V12 si cutie manuala

Priveste cu mare atentie. ASTA ar putea fi ultimul automobil cu motor V12 si cutie manuala
  • Aston Martin lanseaza versiunea manuala a modelului V12 Vantage S
  • Unitatea in sapte rapoarte lucreaza alaturi de un V12 de 573 de cai putere
  • Modelul britanic anunta inclusiv un nou sistem de infotainment cu Apple CarPlay
Distribuie pe Facebook

In timp ce majoritatea producatorilor auto se pregatesc sa renunte complet la cutia manuala, Aston Martin o introduce incepand de astazi pe lista cu dotari a modelului V12 Vantage S.

Ani de-a randul a fost preferata producatorilor auto, insa in prezent nu se simte deloc bine. Cutia manuala este pe moarte, unitatile automate continuand sa castige tot mai mult teren.

Din fericire pentru cei care prefera sa schimbe de unii singuri vitezele, inca mai exista speranta. Aston Martin a dezvaluit in cursul acestei dimineti ca modelul V12 Vantage S va fi disponibil incepand de-acum incolo si intr-o versiune cu trei pedale.

Aston Martin V12 Vantage S manualAston Martin V12 Vantage S manual

Livrata la pachet alaturi de un total de sapte rapoarte, cutia cu pricina lucreaza impreuna cu un motor V12 de sase litri si 573 de cai putere pentru a aduce primii 100 km/h dupa doar 3.9 secunde.

Nici cei care pun accentul pe valoarea din dreptul vitezei maxime nu au motive de ingrijorare, britanicul Aston Martin V12 Vantage S reusind sa accelereze pana la 330 de kilometri pe ora chiar si atunci cand este servit in versiunea cu trei pedale.

O suspensie sport echipata cu amortizoare ajustabile si bare anti-ruliu, respectiv un sistem de franare compus din discuri ceramice de pana la 398 milimetri completeaza si in cazul de fata pachetul tehnic.

Aston Martin V12 Vantage S manual

Pe plan estetic, modelul cu pricina anunta o noua optiune pe nume Sport-Plus, care cuprinde cinci nuante exterioare, accente contrastante pentru grila frontala, pragurile laterale si difuzorul posterior, dar si jante din aliaj in culoarea grafitului, cu design in zece spite.

Aceeasi optiune pe nume Sport-Plus a tinut cu tot dinadinsul sa-si faca simtita prezenta si la nivel de interior, acolo unde avem de-a face, pe langa tapiteria gri sau neagra, din nou, si cu detalii contrastante.

Pentru momentele in care doresti sa iei o pauza de la condusul nebun si sa te pui la curent cu ultimele noutati, britanicul Aston Martin Vantage aduce - indiferent de tipul motorului sau al cutiei de viteze, un sistem de infotainment AMi III compatibil cu tehnologia Apple CarPlay.

Aston Martin V12 Vantage S manualAston Martin V12 Vantage S manual

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (34) Poze Aston Martin V12 Vantage S manual
mai multe