Productia celui mai opulent SUV din lume a luat sfarsit. Ultimul exemplar s-a vandut la pret de Bugatti

Productia celui mai opulent SUV din lume a luat sfarsit. Ultimul exemplar s-a vandut la pret de Bugatti
  • Ultimul Maybach G650 Landaulet produs de compania Mercedes a fost scos la licitatie
  • Off-roader-ul cu motor V12 si plafon retractabil s-a vandut pentru 1.2 milioane euro
Distribuie pe Facebook

S-a dat mare batalie pentru ultimul Maybach G650 Landaulet produs de compania Mercedes, casa Bonhams reusind sa obtina pe acest exemplar o suma... aproape de doua ori mai mare comparativ cu pretul cerut de producatorul german.

Acum mai bine de jumatate de an, cu ocazia Salonului Auto International desfasurat la Geneva in luna martie, Mercedes prezenta in fata lumii intregi o versiune Maybach a legendarului G-Class.

Botezata G650 Landaulet, respectiva creatie pornea de la sasiul cu doua punti portale si trei diferentiale blocabile ale modelului G 500 4x4², insa adopta sub capota motorizarea V12 bi-turbo de sase litri si 630 CP a variantei G 65 AMG.

Principala atractie avea sa o reprezinte insa de departe compartimentul destinat pasagerilor spate, echipat cu doua scaune individuale si un... acoperis retractabil realizat din material textil.

Iar cum esentele tari se tin in sticlute mici, Mercedes anunta o productie limitata pentru versiunea Maybach a legendarului G-Class, numai 99 de unitati urmand a parasi linia de asamblare a companiei auto germane.

Recent - la sfarsitul saptamanii trecute, mai exact - a fost scos la vanzare si ultimul exemplar, oficialii din Stuttgart alegand sa ii gaseasca acestuia un proprietar prin intermediul unei licitatii.

Organizat de casa Bonhams pe teritoriul Belgiei, evenimentul cu pricina a fost unul plin de suspans si actiune, cea mai mare suma oferita pentru opulentul off-roader cu motor V12 si plafon retractabil ridicandu-se la 1.2 milioane de euro.

1.2 milioane de euro sau, daca vrei, aproape dublul pretului de 630.000 de euro cerut de dealerii Mercedes care au primit onoarea de a comercializa extravagantul Maybach G650 Landaulet.

Dar, pana la urma-urmei, nu suma platita pe acest automobil a contat, ci faptul ca banii nu vor ajunge la producatorul german de automobile; ba dimpotriva: vor fi donati in scopuri caritabile, catre Laureus Sport for Good Foundation.

Ultimul Maybach G650 Landaulet

Ultimul Maybach G650 Landaulet

Ultimul Maybach G650 Landaulet

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Ultimul Maybach G650 Landaulet
mai multe